Kırıkkalelilere doğalgaz uyarısı!

Kırıkkalelilere doğalgaz uyarısı!
 Muhabir
Kırıkkale’de son günlerde havaların gittikçe soğumasıyla birlikte ısınma alanında olmazsa olmazlar arasında yer alan doğalgaz için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Fırtına ve lodosa karşı uzmanlar vatandaşların kombi...

Kırıkkale’de son günlerde havaların gittikçe soğumasıyla birlikte ısınma alanında olmazsa olmazlar arasında yer alan doğalgaz için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Fırtına ve lodosa karşı uzmanlar vatandaşların kombi bakımını yaptırmaları ve güvenli şekilde kullanması isteniyor.

VATANDAŞLARA UYARILAR YAPILDI

2023 yılının son günlerine doğru yaklaştığımız şu günlerde Kırıkkale’de hava sıcaklıkları giderek düşmeye başladı. Son günlerde yüzünü gösteren güneş, yerini soğuk ve adeta eksi derecelere doğru gerilemeye başladı. Önümüzdeki günlerde soğuk ve rüzgarlı havaların da yaşanacağı ifade edilirken, uzmanlar evlerinde doğalgaz olan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİNE DİKKAT!

Kırıkkale’de havaların soğumasıyla kombi kullanımının artacağı bir döneme girilirken, uzmanlar, özellikle lodoslu havalarda güvenli kombi kullanımı için dikkat edilmesi gerekenler hakkında kullanıcıları uyarıyor. Uzmanlar, bakımlarını düzenli yaptırmak ve emniyet sistemli ürünleri tercih etmek tüketicilerin güvenli kombi kullanımı için alabileceği önlemlerin başında geldiğini söyledi. Kombilerin yanlış kullanımı durumunda özellikle lodoslu havalarda karbonmonoksit zehirlenmesine yol açılabileceğinin altını çizen uzmanlar, tüketicilerin alacağı birkaç önlemle olumsuz olayların önüne geçilebileceğine dikkat çekiyor.

KOMBİ BAKIMINDA BUNLARA DİKKAT!

Kombilerin uzun yıllar güvenli bir şekilde, ilk günkü verim ve tasarruf oranlarıyla kullanılabilmesi için periyodik kombi bakımına önem verilmesi gerekiyor. Bakımlar sırasında can güvenliği için tüm emniyet sistemlerinin, faaliyetlerinin ve sağlamlıklarının kontrol edilmesi güvenli kullanım için atlanmaması gereken konular arasında başta geliyor. Ayrıca kombilerin montajında orijinal baca kullanımı ve baca montajlarının doğru yapılması da azami öneme sahip. Bakım yaptırmak isteyen tüketicilerin ise muhakkak yetkili servislerden hizmet alması gerekiyor.

HAYATINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN

Uzmanlar, doğal gaz kullanılan ortamlarda zehirlenmelerin, tam yanmanın sağlanamamasından dolayı ortaya çıkan karbonmonoksit gazı nedeniyle meydana geldiğini belirtiyor ve bu gazın tesisatta meydana gelen bir kaçak sonrası kapalı alanlarda çok miktarda birikme yapmasının zehirlenmelere sebep olabileceğini belirtiyor. Lodoslu havalarda baca çekişinin olumsuz yönde etkilendiğini belirten uzmanlar, bacalı cihazın bulunduğu odadaki menfezlerin açık olmasının hayati önemde olduğunu belirtiyor.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.