Kırıkkalelilere su tüketimi uyarısı!

Kırıkkalelilere su tüketimi uyarısı!
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, suyun her alanda verimli ve tasarruflu şekilde kullanılması amacıyla bilgilendirmelerini sürdürüyor. Tarım Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan...

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, suyun her alanda verimli ve tasarruflu şekilde kullanılması amacıyla bilgilendirmelerini sürdürüyor. Tarım Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında suyun tasarruflu kullanılması uyarısında bulunuluyor.

ULUSAL SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de son günlerde kış aylarına girilmesine karşın mevsimler yağışsız geçmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Müdürlüğü suyun verimli kullanımı için afiş ve broşürlerle vatandaşlara uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında vatandaşlar ve çiftçilere yönelik afiş ve broşürler hazırlayarak, suyun tasarruflu kullanılması uyarısında bulunuluyor.

TÜRKİYE YÜZYILI'NA BİR DAMLA DA SEN OL

Değişen iklim şartlarına uyum sağlanması ve var olan su kaynaklarının hem kalite hem de miktar açısından korunmasını sağlamak amacıyla başlatılan seferberliğin uygulama adımları birer birer atılıyor. Bu kapsamda, son olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" çalışmaları çerçevesinde "Türkiye Yüzyılı'na Bir Damla da Sen Ol" sloganıyla halkı bilinçlendirici afiş ve broşürler hazırlanarak Kırıkkale dahil 81 ile dağıtıldı. Verimlilik uygulamalarının yaygınlaştırılması için "Azalt-yeniden kullan-değiştir" ilkeleri doğrultusunda hazırlanan ve kamu kurum-kuruluşlarına gönderilen afiş ve broşürlerde suyun verimli kullanılmasına yönelik uyarı ve öneriler yer aldı.

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.