Kırıkkale’nin hava temizlik raporu açıklandı!

Kırıkkale’nin hava temizlik raporu açıklandı!
Dünyayı ve Türkiye’yi tehdit eden çevre kirliliği gittikçe etkisini sürdürürken yapılan araştırmada çevre kirliliğine önem vermeyen iller belirlendi. Peki, Kırıkkale çevre kirliliğine önem veren iller arasında yer alıyor...

Dünyayı ve Türkiye’yi tehdit eden çevre kirliliği gittikçe etkisini sürdürürken yapılan araştırmada çevre kirliliğine önem vermeyen iller belirlendi. Peki, Kırıkkale çevre kirliliğine önem veren iller arasında yer alıyor mu? İşte konuya ilişkin detaylar…

ÇEVRE KİRLİLİĞİNDE ÇOĞU İLİ GERİDE BIRAKTI

Çevre kirliliği sorunu giderek büyürken, Kırıkkale, çevre kirliliği konusunda dikkat çeken bir performans sergiledi. Kırıkkale, çevre kirliliği konusunda komşu illerle kıyaslandığında iyi durumda olduğu göze çarptı. Özellikle de hava kirliliği seviyesinde, kendi bölgesindeki illere göre dikkat çeken bir performans sergiledi.

TÜRKİYE’DE DURUM VAHİM

Fakat Türkiye’deki çevre kirliliğine yönelik paylaşılan bilgiler, korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Ülkemizin, hava, su ve çevre kirliliğiyle ilgili bilgilerin bulunduğu haritada, kirliliğin en üst düzey olduğunu gösteren kırmızı kodun Türkiye’nin 21 ilinde meydana geldiği görüldü.

Harita incelendiğinde Kırıkkale çevre illere göre daha az kirli olduğu görüldü. Kırıkkale çevre kirliliği konusunda Nevşehir, Kayseri, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum ve Yozgat’ı geride bıraktı.

KİRLİLİK ORANLARI AÇIKLANDI

Çevre kirliliği oranlarına bakıldığında Kırıkkale yüzde 26, Kırşehir yüzde 33 ve Yozgat yüzde 42 oranları ile Türkiye’deki diğer illere göre daha az çevre kirliliği gösterdi. Kırıkkale’ye komşu illerde ise durum şu şekilde; Nevşehir yüzde 45, Kayseri yüzde 80, Sivas yüzde 53, Tokat ve Amasya yüzde 56, Çorum yüzde 53 olarak belirlendi. Çevre kirliliği oranı metropol kentler, İstanbul’da yüzde 53, Ankara’da yüzde 58, İzmir’de yüzde 41 olduğu açıklandı.

Bu haber toplam 24 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.