Konuşmanız kulaktan kalbe gidiyorsa iletişim sağlıyorsunuzdur

Konuşmanız kulaktan kalbe gidiyorsa iletişim sağlıyorsunuzdur
Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen konferansa katılan İletişim Uzmanı Fatih Akbaba öğrencilere iletişim konularında bilgi verdi. Yazar-Eğitimci-İletişim Uzmanı Akbaba ““Konuşmanız Kulaktan Kalbe Gidiyorsa Siz İletişim...

Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen konferansa katılan İletişim Uzmanı Fatih Akbaba öğrencilere iletişim konularında bilgi verdi. Yazar-Eğitimci-İletişim Uzmanı Akbaba ““Konuşmanız Kulaktan Kalbe Gidiyorsa Siz İletişim Sağlayabiliyorsunuz” diye konuştu.

Kırıkkale Üniversitesi Düşünsel Hukuk Topluluğu tarafından Kocatepe Salonunda ‘Hukuk ve İletişim’ konulu konferans düzenlendi. İletişim Uzmanı Fatih Akbaba’nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Düşünsel Hukuk Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Uğur  Ersoy, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Topluluk Başkanı Berkay  Çapkur  ve Doç. Dr. Uğur  Ersoy’un açılış konuşmaları ile devam etti. Topluluk Başkanı Berkay  Çapkur   konuşmasında “Kendimizi hem akademik alanda geliştirebileceğimiz hem de sosyal, kültürel, mesleki hayat planlaması noktasında katkılar sunacak etkinlikler ve faaliyetler yapmaya çalışıyoruz.  Bugün hem TRT FM’de program sunuculuğu yapan, hem üniversitede eğitim veren hem de Adalet Akademisinde eğitimler veren Fatih Akbaba bizlerle birlikte. Bizleri kırmayıp geldiği için, vereceği kıymetli bilgiler için teşekkür ediyoruz. Keyifli ve verimli bir etkinlik olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

HUKUKÇUNUN İLETİŞİM YETENEĞİ İYİ OLMALI

Hukukçuların iletişim yeteneğinin çok iyi olması gerektiğini belirten Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Uğur  Ersoy, “ Bizler hukukçular olarak iletişimi çok iyi gerçekleştirmek zorunda olan insanlarız. İletişimin büyük bir kısmının sözel olarak gerçekleştiğini düşünecek olursak, sözel iletişimimizin kuvvetli olması gerektiğini söyleyebiliriz.  Avukatlık, hâkimlik ya da savcılık mesleklerinden hangisini yapacak olursanız olun iyi bir iletişim becerisine sahip olmanız gerekecektir. Bence iletişim bilgisi olmadan salt hukuk bilgisi ile iyi bir hukukçu olunamaz. Bu vesileyle Üniversitemize gelen Fatih Hocama teşekkür ediyorum” dedi.

İYİ BAKARSANIZ İYİ BULURSUNUZ

Tecrübeleri eşliğinde iletişimi ve iletişimin önemini anlatan İletişim Uzmanı Fatih Akbaba “Nerede ve nasıl olursa olsun eğitim hayatta devam eden bir unsurdur. Öğrenmek herkesten ve her şeyden olabilen canlı bir eylemdir. Hepimizin birbirinden öğreneceği çok şey var. Sizin duruşunuzdan, bakışınızdan, oturmanızdan ben çok şey öğreniyorum. Burada bir şey öğrenirseniz de bu da benim için yol gelmiş olmamın karıdır. Son üç yıldır Adalet Akademisinde hâkim ve savcı adaylarına eğitim veriyorum. 4 bine yakın hâkim ve savcının dersine girdim.  Avukat, hâkim ya da savcı olsanız da iletişime  ihtiyacınız var. İletişimin müthiş bir anahtar olduğunu yaşayarak bugün karşınızdayım. Tanıştığınız merhaba dediğiniz insanları kaybetmeyin. Çünkü şu an bile kiminle yan yana oturduğunuzun farkında değilsiniz. Bugün sınıf arkadaşı olarak bakıyorsunuz ama 10 yıl sonra kimin kimin elinden tutacağını bilemiyorsunuz. Karşınızdaki insana nasıl bakıyorsanız kendinizi öyle bulursunuz. İyi bakarsanız iyi bulursunuz. Kendim hiçbir dostumu kaybetmedim. İnsanların etiketlerinin benim gözümde hiçbir değeri yok. Çünkü ortopedi uzmanının ayağının kırılmayacağının, hâkim olanın yargılanıp içeri girmeyeceğinin garantisi yok bu dünyada. İletişimin öncelikli yolu samimi olmaktır. Konuşmanız kulaktan kalbe gidiyorsa siz iletişim sağlayabiliyorsunuz.  Ama bir insanı değiştiremiyorsanız davranışında bütünlük oluşturamıyorsanız, zihninde güzel bir resim çizemiyorsanız siz iletişim kurmuş sayılmazsınız. Bir şeyin değişebilmesi için gayet net olarak samimi olmanız, yalın bir dil kullanmanız, kısa ve öz cümleler kullanmanız gerekiyor. Eğer bir hukukçu haftada en az bir kitap okumuyorsa bence bu işe girişmesin. İsteyin, dileyin ama önce altyapı oluşturun. İletişim kurmak istediğiniz alan her neyse kendinizi o alanda geliştirin. İnsanların karşısına çıkacaksanız bilin, öğrenin ve araştırın. Herkesten öğrenebileceğimiz bir şey vardır” dedi. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.