Küçük esnafımızı rahatlatan karar

Küçük esnafımızı rahatlatan karar
Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan, marketler hakkında yayınlanan genelgeye destek verdi. Başkan Yurtdan, “Yoğun çalışmalarımız neticesinde devletimiz sesimizi duydu ve küçük esnafın yanında oldu”...

Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan, marketler hakkında yayınlanan genelgeye destek verdi. Başkan Yurtdan, “Yoğun çalışmalarımız neticesinde devletimiz sesimizi duydu ve küçük esnafın yanında oldu” diye konuştu.

HERHANGİ BİR ÜRÜN SATIŞINA İZİN VERİLMEYECEK

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan yeni tedbirler duyuruldu. Buna göre, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

ZİNCİR MARKETLERE SAAT UYGULAMASI GETİRİLMELİ

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Adem Yurtdan, “Yoğun çalışmalarımız neticesinde devlet küçük esnafın yanında pandemi sürecinde pazar günü zincirlerin kapanması ve gıda ve temizlik ürünleri dışında kalan ürünlerin satışının yasaklanması bir nebze esnafı rahatlatacaktır. Bu uygulamanın zincir marketlerin saat uygulaması getirip bakkal ve market kuruyemiş üyelerimizden kapanış saatleri arası en az 2 saat olması gerekmektedir ki esnaf canlansın” dedi.

ZORUNLU TEMEL İHTİYAÇLAR SATILACAK

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofislerin kapalı olacağının belirtildiği genelgede, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin pazar günleri kapalı kalacağına yeniden değinildi. Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.