Milletin bahçesi tamamlanıyor

Milletin bahçesi tamamlanıyor
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kırıkkale’ye yeni bir soluk getirecek Kırıkkale Belediyesine ait 500 dönümlüm arazi üzerine kurulacak olan millet bahçesi projesi hızla devam ediyor. Proje alanında yapılan çalışmaları yerinde...

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kırıkkale’ye yeni bir soluk getirecek Kırıkkale Belediyesine ait 500 dönümlüm arazi üzerine kurulacak olan millet bahçesi projesi hızla devam ediyor. Proje alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve gazetecilere çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Saygılı "Kırıkkale'miz için içerisinde barındıracağı yeşiliyle, millet kıraathanesiyle, 20 kilometre yürüyüş parkuru, koşu parkurlarıyla, bisiklet yoluyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak" diye konuştu.

YAPILAN ÇALIŞMALARA YERİNDE İNCELEME

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ihalesi tamamlanmasının ardından yer teslimi yapılarak çalışmaları başlayan Kırıkkale Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde inceledi. Beraberinde Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan ile yerel ve ulusal basın mensuplarına proje çalışma alanını gezdirerek bilgiler veren Belediye Başkanı Saygılı, Kırıkkale Millet Bahçesinin Türkiye çapında yapılan Millet Bahçeleri içerisinde ayrı özelliklerinin bulunduğuna işaret etti. Irmak kenarında bulunması, 20 KM'lik yürüyüş parkuru ve içerisinde piknik alanları bulunması gibi özellikleri barındırdığına vurgu yapan Belediye Başkanı Saygılı, Parkın başta Ankara olmak üzere çevre illerden vatandaşları çekebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

EN BÜYÜK MİLLET BAHÇELERİNDEN BİRİSİ

Bir taraftan sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Saygılı, diğer taraftan gazetecilere proje hakkında bilgiler verdi. Başkan Saygılı "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de devam eden Millet Bahçemizin inşaatını gezdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla her şehre bir millet bahçesi projesi yapılıyor. Bu manada şanslı olan illerden bir tanesiyiz. Kızılırmak’ın kenarında 500 dönümlük bir araziye yapılıyor. Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden bir tanesi Kırıkkale’ye yapılıyor. Çok hızlı bir şekilde devam ediyor çalışmalarımız. Şehrimizde halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek güzel bir millet bahçesi yapılıyor. Bütün emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

2022 YILININ BAŞINDA HER ŞEYİ BİTMİŞ OLACAK

Millet Bahçelerinin AK Parti iktidarında son dönemde yapılan en önemli yatırımlardan bir tanesi olduğuna işaret eden Başkan Saygılı "Bunun da Kırıkkale'de realize olması bizleri çok memnun ediyor. İçerisinde sayısız yürüyüş alanları, yeşil alanlar, bisiklet alanları, birçok aktivite merkezinin olduğu yer alıyor. Bizleri farklı kılan Kızılırmak’ın suyun kenarında oluşumuz. Burası eski bir parkımızdı. Burada hiçbir ağacımıza dokunulmadan, yeşil alana zarar verilmeden üzerine 15 binin üzerinde ağaç dikilecek. Yeşil bir alan halkımızın kullanabileceği bir alan olacak. 67 Milyon TL’ye mal olacak inşallah bu yılın sonuna bitecek. 2022 yılının başlarında millet bahçemizin her şeyi bitmiş olacak" diye konuştu.

İÇERİSİNDE PİKNİK ALANI OLAN TEK MİLLET BAHÇESİ

Belediye Başkanı Saygılı Millet Kıraathanesi, Kaferatrya,  Restorant, Konuk Evi, Amfi Tiyatro, İzci Kampı, Mesire Alanı, Çim Aktivite Alanları, Bisiklet Parkuru, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolları, 2 Adet Tenis Kordu, 4 Adet Basketbol Sahası, 650 Metre Kare Açık Hava Egzersiz Alanı İle Çocuklar İçin 2600 Metre Kare Çocuk Oyun Alanın, 200 metre yürüyüş ve bisiklet alanı bulunacak.  4 Ayrı girişi ve otopark bulunacak. Bilindiği gibi Türkiye çapında yapılan Millet Bahçelerinin içerisinde piknik alanları bulunmuyor. Biz Kırıkkale olarak talebimizi ilettik. Parkımız Türkiye’de çapında yapılan Millet Bahçeleri içerisinde piknik alanı bulunan tek Millet Bahçesi olacak" sözlerine yer verdi.

MİLLET BAHÇESİNDE NELER BULUNUYOR?

Çocuk oyun alanlarının ve bitki müzesinin olacağı millet bahçesinde 15 bin 326 ağaç ve yeşil alanlar bulunuyor. Millet Bahçesinin içerisinde millet kıraathanesi, kafeterya, restoran, konuk evi, amfi tiyatro, izci kampı, mesire alanı, çim aktivite alanları, bisiklet parkuru, koşu parkuru, yürüyüş yolları bulunacak. Sporseverler içinde 2 adet tenis kortu, 4 adet basketbol sahası, 650 metre kare açık hava egzersiz alanı ile çocuklar için 2 bin 600 metre kare çocuk oyun alanı macera parkı, aquapark, ata sporları merkezi gibi alanlar yer alacak.  Vatandaşların ihtiyaç duyacağı sosyal donatıların yer alacağı millet bahçesinde tema bahçeleri, çiçekli bitkiler ile buluşacak vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.