ÖĞRETMEN GÜNEŞE BENZER

ÖĞRETMEN GÜNEŞE BENZER
Kırıkkale’de 24 Kasım Öğretmenler günü bugün düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Cumhuriyet Meydanında başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak törenler Kültür Merkezinde devam edecek. Öğretmen,...

Kırıkkale’de 24 Kasım Öğretmenler günü bugün düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Cumhuriyet Meydanında başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak törenler Kültür Merkezinde devam edecek. Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz.

TÖRENLER DÜZENLENECEK

24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla Kırıkkale’de etkinlikler düzenlenecek. Sabah 9.30’da Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak törenler İl Kültür Müdürlüğü salonundaki törenlerle devam edecek. Törenlerde Kırıkkale’nin en kıdemli bir emekli öğretmenine plaket ve hizmet şeref belgesinin verilmesi, “Öğretmen” Konulu Resim, Şiir, Kompozisyon ve Anı Yarışmalarında Dereceye Giren Öğretmen ve Öğrencilere ödüllerinin verilmesi, aday öğretmenlerin yemin töreni, Şiir Yarışmasında birinci olan öğrencinin şiirini okuması ve Güzel Sanatlar Lisesi Mezunu Bektaş Dolu’nun konseri ile devam edecek.

İLİM VE İRFANI KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARIYORLAR

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Tekbıyıkoğlu, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin yıl dönümü, ülkemizde 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten, ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran öğretmenler, dünyanın her yerinde çok kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler. Başöğretmen Atatürk’ün “Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur.” vecizesinde de açıkça ortaya koyduğu gibi öğretmenlerimiz, geleceğimizi şekillendiren, yetiştirdiği nesillerle geleceğimize yön veren kutsal bir meslek grubunun mensuplarıdır” ifadesini kullandı.

KUTSAL BİR GÖREV İFA EDİYORLAR

Vali Tekbıyıkoğlu mesajının devamında “Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 29 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.