ORGAN BAĞIŞINA EVET DİYELİM

ORGAN BAĞIŞINA EVET DİYELİM
Organ bağışı haftası kapsamında Yüksek İhtisas Hastanesinde stant kuruldu3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde organ bağış standı kuruldu. Standı ziyaret ederek açıklamalarda...

Organ bağışı haftası kapsamında Yüksek İhtisas Hastanesinde stant kuruldu

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde organ bağış standı kuruldu. Standı ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Op. Dr. Yusuf Albayrak “Organ bağışına duyarsız kalmayalım ve organ bağışına evet diyelim. Tüm Kırıkkaleli hemşerilerimizi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

HASTANE GİRİŞİNE STANT KURULDU

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde "Organ Bağışına Evet Deyin, Yanan Yüreklere Su Serpin" sloganıyla organ bağışı tanıtım ve farkındalık standı açıldı. Yüksek İhtisas Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mustafa Kutbay tarafından hastane girişinde açılan stantta organ bağışı hakkında genel bilgilendirmelerde bulunarak organ bağışı başvuruları kabul edilerek işlemler yapıldı. Organ bağışında bulunmak isteyen Kırıkkaleliler standı ziyaret ederek Koordinatör Kutbay’dan gerekli bilgileri aldılar.

BAŞHEKİM ALBAYRAK’TAN TEŞEKKÜR

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yusuf Albayrak ve hastane yöneticileri standı ziyaret ederek, organ ve doku bağışı haftası farkındalığına destek vererek vatandaşların ve sağlık çalışanlarının gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti. Başhekim Albayrak “Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Organ ve Doku Bağışı Haftası olarak kutlanıyor. Hastane olarak bizde konuya dikkat çekmek amacıyla stant kurarak hem bilgilendirmede bulunduk, hem de organ bağışı kabul ettik. Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Bunun için organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız” dedi.

ORGAN BAĞIŞINI NASIL YAPARIZ?

Ülkemizde nakil yapılan organlar böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsaktır. Nakil yapılan dokular ise; kalp kapağı, kornea, kemik, kemik iliği, deridir. Bağışlanan organları alacak hastalar öncelikle kan grubu ve doku uyumuna yaş, boy, kilo gibi kriterlere ve tıbbi aciliyet durumuna göre belirlenir. Organ Bağışı İşlemleri, Sağlık Müdürlüklerinde, Hastanelerde, Emniyet Müdürlüklerinde (Ehliyet alımı sırasında), Organ Nakli Yapılan Merkezlerde, Organ nakli ile ilgilenen vakıf, dernek gibi kuruluşlarda yapılabilir. Organ bağışında bulunabilmek için, organ bağışı kartının iki tanık huzurunda doldurup imzalamak yeterlidir. Organ bağışı yapanların, bu durumdan ailelerini de haberdar etmeleri daha sonra çıkabilecek problemleri önlemek açısından yararlı olacaktır. Organ bağışında bulunan kişilerin organ bağışı kartının daima yanında taşıması organ bağışı işleminin karışıklık ve gecikme olmaksızın yerine getirilmesini sağlayacaktır. Kişi organ bağışından vazgeçtiği anda organ bağış kartını taşımaktan vazgeçmeli ve bu kararını ailesine bildirmelidir. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.