Rektör Aslan, Öğrencilerle buluştu

Rektör Aslan, Öğrencilerle buluştu
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör-Öğrenci Buluşması programı kapsamında üniversite öğrencileriyle Merkezi Derslikler binasında bir araya geldi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Aslan “Makûs...

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör-Öğrenci Buluşması programı kapsamında üniversite öğrencileriyle Merkezi Derslikler binasında bir araya geldi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Aslan “Makûs talihimizi yendik çok şükür. Üreteceğiz ve üretmeye devam edeceğiz. Beklentim, hepinizin ülkemize değer katacak bu gibi çalışmaların içerisinde yer almasıdır” diye konuştu.

GEÇMİŞİN, ŞİMDİNİN VE GELECEĞİN FARKINDA OLUN

Öğrencilerin taleplerini dinlemek, sorularını cevaplamak amacıyla yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, idari birim amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilere geçmişin, şimdinin ve geleceğin farkında olmalarını, öğrencilik vazifesini en iyi şekilde yerine getirmelerini tavsiye eden Rektör Aslan, “Sizlerle en azından yılda 4 defa bir araya geliyoruz. Bu toplantıları sizlerle sohbet etmek, sizlerin şikâyetlerini, beklentilerini dinlemek ve sorularınızı cevaplamak amacıyla yapıyoruz. Daire başkanlarımız ve hocalarımız da aramızda bulunuyor. İnşaallah bir sonraki toplantımızı Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezimizdeki 950 kişilik salonda yapalım. Şu anda ekranda göründüğü gibi yerli ve milli yüksek teknolojili savunma sanayi ürünlerimizin görsellerini kampüsümüzün farklı yerlerinde gören misafirlerimiz ‘Burası Savunma Üniversitesi mi? diye bana soruyorlar. Ben de buranın Savunma Üniversitesi olmasa da ülkenin geleceğine gönül vermiş insanların olduğu bir yer olduğunu söylüyorum. Geleceği güçlendirecek yerli ve milli teknolojik ürünlerimiz olduğu için bunları sizlerle paylaşıyorum” ifadesini kullandı.

HAYALLERİMİZ VE HEDEFLERİMİZ OLSUN

Rektör Aslan “Kendinizle ilgili cevaplar ararken kim olduğunuz sorulduğunda bunun cevabını iyi verebilmeniz gerekiyor. Ülkemiz, milletimiz, mesleğiniz ve kurumunuz ile ilgili olarak yaptığınız tanımlamaların geleceğe bakan yönlerinin olması lazım. O da gelecekle ilgili hayallerimizin, hedeflerimizin olmasını gerektirir. Bu hayallerimiz ve hedeflerimiz, ülkemizin hayalleri ve hedefleri ile örtüşürse anlamlı oluyor. İş bulmanız, iyi bir meslek sahibi olmanız ve geleceğinizi teminat altına almanız bu açıdan önem taşıyor. Mutlaka kendi geleceğinizin ötesinde ülkemizle, coğrafyamızla ilgili bir hayaliniz olsun. Bu görevlerde bulunma amacımız, sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır ama sizler de bazı sorumlulukları yerine getirmelisiniz. Akademik ve mesleki açıdan diğer üniversitelerdeki rakiplerinizin önüne geçmenin ilk kurallarından biri iyi bir diploma notu ile mezun olmanızdır. Devrim arabalarıyla başlayan, günümüzde TOGG’a ve uçan arabaya ulaşan süreci hepiniz biliyorsunuz. Makûs talihimizi yendik çok şükür. Üreteceğiz ve üretmeye devam edeceğiz. Beklentim; hepinizin ülkemize değer katacak bu gibi çalışmaların içerisinde yer almasıdır. Kendinize böyle bir misyon yüklemelisiniz. Ülkeler arasında lider konuma yükselmeye çalışan bir ülkeyiz. Eğer zayıf olursanız, Gazze’de olduğu gibi sizden daha güçlü bir devlet sizin üzerinizde orman kanunlarını uyguluyor. Çağın gerekliliklerinin farkında olun ve zamanınızı verimli kullanın. İslam Bilim Tarihçisi rahmetli Fuat Sezgin Hocamız 88 yaşında iken günde 18 saat çalışıyordu. Bu toplantımızın da daha iyi neler yapabileceğimizi öngörmek açısından önem taşıdığını düşünüyorum. Katılımınız için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

BUGÜN SÖZ SİZDE

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan da, öğrencilerin görüş ve değerlendirmelerinin Üniversite adına önemli olduğunu belirterek, “Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Rektörümüze böyle bir organizasyonu düzenlediği için teşekkür ederim. Bugün söz sizde olacak” ifadelerine yer verdi. Öğrencilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz ise, “Üniversitede hoca olmanın en güzel yanının sizin gibi gençlerle beraber olmak ve hiç yaşlanmamak olduğunu düşünüyorum. Sizlerle beraber olduğumda gençleştiğimi hissediyorum. İyi ki varsınız. Hoş geldiniz” sözlerine yer verdi. Öğrencilerin Üniversiteyle ilgili kanaatlerinin, Üniversiteyi daha iyi seviyelere taşımaya katkıları olacağını söyleyen Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci de, “Kendi adıma iyi bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Sizler ve personelimiz adına yaptığımız olumlu şeylerin haricinde eksiklerimizi görmek, sizlerin düşüncelerini dinlemek için buradayız. Hepimiz adına faydalı bir toplantı olmasını dilerim” dedi. Sohbet şeklinde samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Rektör Aslan, öğrencilerin taleplerine ve sorularına cevap verdi. Rektör Aslan, yerli ve milli teknolojik ürünlerimizle ilgili sorduğu sorulara en hızlı şekilde doğru cevap veren öğrencilere 76/62 mm deniz topu ve MPT 76 maketi hediye etti.

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.