SERVİSLERDEKİ MUAYENE SORUNU ÇÖZÜLDÜ

SERVİSLERDEKİ MUAYENE SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Kırıkkale’de servis aracı sahipleri servis taşıyamaz konuma gelmiştiServisçi esnafının bir süredir yaşadığı muayene sorunu resmi gazetede yayımlanan yönetmelikle çözüldü. Pandemi döneminde iş yapamayan, yüksek maliyet...

Kırıkkale’de servis aracı sahipleri servis taşıyamaz konuma gelmişti

Servisçi esnafının bir süredir yaşadığı muayene sorunu resmi gazetede yayımlanan yönetmelikle çözüldü. Pandemi döneminde iş yapamayan, yüksek maliyet nedeniyle Kırıkkale’de 2016-2017 model 50 tane araç sahibinin işlerini bırakmak zorunda kaldığına işaret eden Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, yeni yönetmelikle Okul servis araçlarında yaşanan muayene sorununun çözüldüğünü söyledi.

İŞİ BIRAKMAK ZORUNDA KALMIŞLARDI

Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya “Yönetmelikte camlar beyaz olacak, 3 nokta kemer, kamera konusunda tamir tadilat konusunda sorun yaşıyorduk. Servisçiler olarak bunlara karşı çıkmadık. Bu değişiklikler olsun ancak sıfır araçlarda olsun. Servisçinin de aldığı araçlar bu şekilde olsun. Yoksa taleplerin yerine getirilebilmesi için araç sahibi sıfır araç seviyesinde masraf yapmak zorunda kalıyordu. Bu sorun dolayısıyla Kırıkkale’de 2016-2017 model araca sahip olan 50 tane servis aracı sahibi işi bırakmak zorunda kalmıştı. Aynı sorunu yaşayan Türkiye genelinde 10 bin tane araç işsizlikten yatıyor. Birileri oturduğu yerden bugün neye muhalefet olalım, kimin ekmeğine taş koyalım da insanların ekmeğiyle oynayalım diye düşünmekle bu iş olmuyor. Servisçilerin ekmeğine taş koyanlar, Pandemi döneminde bu insanların hiç iş yapamadığını, evine ekmek götürmekte zorlandığını biliyor mu? Şükür yeni yönetmelik yayımlandı da servis aracı sahiplerimiz biraz olsun muayene konusunda rahatladı” ifadesini kullandı.

MUAYENELERİNİ YAPTIRABİLİRLER

Okul servis araçlarında yaşanan muayene sorunu resmi gazetede yayımlanarak çözüme kavuştuğuna dikkat çeken Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya “Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu' ya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na Milli Eğitim Bakanımız Dr Mahmut Özer'e, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık' a ,ilgili Bürokratlarımıza, Federasyonumuz ve tüm Oda Başkanlarımıza emekleri için esnafımız adına teşekkür ederiz. Yönetmelikte çözüme kavuşmayan kısımlar için çalışmalarımız devam edecektir. Camiamıza hayırlı olsun. Muayenesi biten araçlar için randevunuzu alıp araçlarınızı muayene yaptırabilirsiniz” diye konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETMELİK

Resmi gazetede yayımlanan yönetmelikte “Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik. 25/10/2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(1) Bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (i), (l), (m) ve (o) bentleri kapsamındaki şartlar; 2017 model okul servis araçları için 1/7/2024, 2016 model okul servis araçları için 1/7/2025,2015 ve öncesi model okul servis araçları için 1/7/2026, tarihinden sonraki ilk periyodik muayenesine kadar aranmaz.” Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler, Millî Eğitim ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.