Tarım Müdürlüğü’nde ÇKS mesaisi

Tarım Müdürlüğü’nde ÇKS mesaisi
 Muhabir
Eylül ayında başlayan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün sona eriyor. Son günler dolayısıyla Kırıkkale’de Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlükleri tatil günleri de mesai yaparak çiftçilerin işlemlerini gerçekleştirdi.

KAYITLAR SON ERİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığınca, üreticilere ait tarımsal faaliyetlerin ülke genelinde kayıt altına alınması ve çiftçilerin desteklerden yararlandırılabilmeleri amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için 2024 üretim yılı başvuruları bugün itibariyle (2 Ocak 2024) sona eriyor. Kayıtta son günler dolayısıyla Kırıkkale’de Tarım ve Orman İl, ilçe müdürlükleri fazla mesai yaptı. Tatil günleri de mesai yapan il ve ilçe müdürlüğü personelleri çiftçilerin iş ve işlemlerini gerçekleştirdi.

İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “2024 Yılı ÇKS müracaatlarının 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek olması nedeniyle, çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için il/İlçe Müdürlüklerimiz Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri hizmet verdi. Mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan personellerimize teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

ONLARDA DESTEKLERDEN YARARLANABİLECEK

ÇKS Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen son değişiklik ile mülkiyet durumuna bakılmaksızın tarımsal faaliyet yapılan alanlar taahhütname belgesi ile kayıt altına alınabiliyor. Söz konusu düzenleme ile daha önce kayıt altına alınamayan maliki vefat etmiş ve tapu kayıtlarında mirasçıları adına intikali yapılmamış araziler de kayıt edilebiliyor. Mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticiler de bu imkânlardan yararlanabiliyor.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.