TBMM’deki ortak bildiriye CHP imza vermedi

TBMM’deki ortak bildiriye CHP imza vermedi
Terör örgütü tarafından son günlerde gerçekleşen sızma eylemlerinde çıkan çatışmalarda 12 Mehmetçiğin şehit edilmesi TBMM’de Ak Parti, MHP, İYİ Parti ve SP ortak bildiri yayımlayarak saldırıları kınadı. Ortak kınama...

Terör örgütü tarafından son günlerde gerçekleşen sızma eylemlerinde çıkan çatışmalarda 12 Mehmetçiğin şehit edilmesi TBMM’de Ak Parti, MHP, İYİ Parti ve SP ortak bildiri yayımlayarak saldırıları kınadı. Ortak kınama bildirisine CHP’nin imza vermemesi diğer siyasi parti temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı.

SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

TBMM’de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin imzasıyla ortak bir bildiri yayımlanarak PKK terör örgütünün saldırıları kınandı. Yayımlanan ortak bildiride “Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırılan neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisinde imzası bulunan siyasi parti grupları olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

KAPLAN VE ÖZTÜRK’TEN İMZA VERMEYEN CHP’YE TEPKİ

CHP’nin bildiriye imza vermemesini eleştiren Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan “TBMM Genel Kurulu’nda PKK terörünü lanetlediğimiz bildiriyi HEDEP imzalamadı, CHP imzalayamadı” ifadelerine yer verdi. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ise “CHP siyasi tarihine kara bir leke daha eklemiştir. CHP terör ve meclisteki destekçileri ile birlikte hareket etmiştir. Yaşanan hain terör saldırılarıyla ilgili olarak dört siyasi parti grubunun hazırladığı teröre dair kınama bildirisi ortak olarak TBMM’de ilan edilmiştir. CHP,  HEDEP ile birlikte hareket etmiş ve bildiriye imza atmamıştır. Takdir büyük Türk milletinindir” dedi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.