TURKOVAC SİZİ KORUMAK İÇİN ŞEHRİNİZE GELDİ

TURKOVAC SİZİ KORUMAK İÇİN ŞEHRİNİZE GELDİ
Son haftalarda Kırıkkale’de Koronavirüs pandemisinde Covid-19 pozitif vaka yoğunluğu adeta tavan yaptı. Pandeminin başladığın ilk günden bu tarafa aka oranında en fazla yoğunluğun yaşandığı Kırıkkale’de çeşitli önlemler...

Son haftalarda Kırıkkale’de Koronavirüs pandemisinde Covid-19 pozitif vaka yoğunluğu adeta tavan yaptı. Pandeminin başladığın ilk günden bu tarafa aka oranında en fazla yoğunluğun yaşandığı Kırıkkale’de çeşitli önlemler alınırken, Kırıkkale Belediyesi ekipleri vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı da bir video hazırlatarak “Turkovac sizi korumak için şehrinize geldi” mesajını paylaştı.

BELEDİYE’DEN DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi Kırıkkale’de de son haftalarda vaka yoğunluğunun yaşanmasına neden oluyor. Pozitif vaka yoğunluğu yaşanan Kırıkkale’de bir taraftan maske-mesafe ve hijyen denetimleri sürdürülürken, vaka yoğunluğunun yeniden düşeşe geçmesi için kamu kurum ve kuruluşları da çeşitli önlemler alıyor. Kırıkkale Belediyesi ekipleri vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyor. Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Bir taraftan zararlı haşerelere karşı ilaçlama yapan ekiplerimiz diğer taraftan artan Covid-19 vakalarına karşılık dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerine yer verildi.

YİH TURKOVAC AŞISINI YAPMAYA BAŞLADI

Diğer taraftan pandemide en önemli silah olarak gösterilen aşılama çalışmaları da Kırıkkale’de devam ediyor. Kırıkkale genelinde en az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus oranı yüzde 80.4’e ulaşsa da bu oran Türkiye geneli ortalamasının altında kaldı. Türk Bilim insanları tarafından üretilen yerli aşı Turkovac Sağlık Bakanlığı tarafından Kırıkkale’ye de gönderilirken, Yüksek İhtisas Hastanesinde Turkovac aşısı yapılmaya başlandı. Kırıkkaleliler Alo182 veya MHRS'den randevu alarak yerli aşı Turkovac’ı yaptırabiliyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN MESAJ

Turkovac aşısı konusunda Kırıkkalelilere mesaj gönderen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca “Turkovac’ın gitmediği il kalmadı. Aşı olmayan kalmasın. Şehir Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri başta olmak üzere 81 ilimizdeyiz. Omıcron da şehrinizde, Turkovac da! Ne kadar kolay bulaştığı ve hızlı yayıldığı bilinen yeni varyanta karşı hatırlatma dozu aşınızı bir an önce yaptırın. Tedavisi devam eden ağır hasta sayısı 1.000 civarında. Vaka sayıları hayli düşükken ağır hasta sayımız bunun üstünde oluyordu. Aşının bu sonuçta etkisi büyük, Omicron’u da hesaba katmalıyız. Şartlar lehimizdeyken, 65 yaş üstünü ve kronik hastaları koruyarak vefatları azaltalım” ifadelerine yer verdi. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi de sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak “İlk doz ya da hatırlatma dozunuzu, önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun TURKOVAC ile olabilirsiniz” çağrısında bulundu. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.