UMRE HAZIRLIK SEMİNERİ VERİLDİ

UMRE HAZIRLIK SEMİNERİ VERİLDİ
 Muhabir
Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2023-2024 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik Umre Hazırlık Kursları Semineri düzenlendi.HABER: YELİZ ERDEMBİLGİLENDİRİCÜ...

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2023-2024 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik Umre Hazırlık Kursları Semineri düzenlendi.

BİLGİLENDİRİCÜ SUNUMLAR YAPILDI

Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Seminerin açılışında İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, yolculuğa çıkmadan önce maddi-manevi hazırlık ve temel sağlık bilgileri konulu sunumunda umreye gideceklere hatırlatmalarda bulundu. Seminerde ayrıca; “Bir arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber Mescid-i Nebevi ve Medine, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Kadınlara Özgü Konular ve İbadet Bilinci” başlıkları altında sunumlar yapıldı. Umrenin önemi ve fazileti konusuna vurgu yapan İl Müftüsü Yaşar “Bu yolculuk farklı bir yolculuk, bu yolculuk Allah’a giden, Peygamberlerine giden, kendi iç dünyamıza giden, nefis muhasebesini yapma, insanın kendini hesaba çekme yolculuğudur. Bu yolculuk Allah’a ve Peygambere misafir olma yolculuğudur. Nasuh bir tövbe ile tüm günahlarımızdan tövbe etme yolculuğudur. Rabbim yapacağınız umre ibadetinizi, ziyaretlerinizi kabul eylesin” ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.