Üniversite adaylarına YKS Provası

Üniversite adaylarına YKS Provası
Öğrencilerini sınavlara eksiksiz hazırlamayı planlayan Kırıkkale Lisesinde YKS sınavı provası yapıldı. Okul Müdürü Basri Başat, Kırıkkale Lisesi olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrencilere 6 deneme sınavı yapmayı...

Öğrencilerini sınavlara eksiksiz hazırlamayı planlayan Kırıkkale Lisesinde YKS sınavı provası yapıldı. Okul Müdürü Basri Başat, Kırıkkale Lisesi olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrencilere 6 deneme sınavı yapmayı planladıklarını söyledi.

Düzenlenen ve düzenlenecek olan deneme sınavlarının amacından bahseden Kırıkkale Lisesi Müdürü Basri Başat “Öğrenciler için TYT ve AYT sınav hazırlığı sürecinde en faydalı çalışma tekniklerinden biri de deneme sınavlarıdır. Deneme sınavları öğrencilerin konuya hâkimiyetini ölçen ve öğrenciler arasındaki genel başarı sıralamasını gösteren gerçek sınav öncesi deneyimsel sınavlardır. Bu sayede defalarca YKS sınavı provası yapmış olan öğrenci hangi konularda eksiği olduğunu kolayca öğrenebilir. Sınava girecek her aday için durum tespitinde önemli rol oynayan deneme sınavlarında; zamanı doğru kullanma tekniği de gelişmektedir. Bu amaçla Kırıkkale Lisesi olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize 6 deneme sınavı yapmayı planladık” diye konuştu.

Deneme Sınavları Neden Önemli?

Okul Rehberlik Öğretmeni Efraim Soyak’ta yaptığı konuşmasında Sınav kaygısını yenmeye ve stresin kontrol altına alınmasına büyük katkısı olan deneme sınavları sonrasında eksiklikler tamamlanarak gerçek sınavda daha iyi bir başarı elde edilebilmektedir. Yalnızca bilinen konularda değil eksik olunan ve müfredatta yer alan sınav konularında da deneme sınavları çözülmelidir. Bu sayede sınava girecek adaylar kendilerini en iyi şekilde sınayabilir ve doğru cevap sayısını yükseltebilir. İstenilen puan için yapılması gerekenler arasında yer alan konu takibi, eksiklik giderme, düzenli çalışma, motivasyon, sınav stersi yenme ve zamanı doğru kullanma teknikleri de deneme sınavları sayesinde en üst seviyeye çıkartılmaktadır” ifadesini kullandı.

DENEME SINAVLARI GERÇEK SINAVIN GİZEMİNİ EN AZA İNDİRGER

Soyak “Bol deneme çözerek zamanı iyi kullanmayı başarabilen adaylar gerçek sınavdaki başarısını da katlamaktadır. Sınav kaygısının ortadan kalkması ve konu hâkimiyetinin sonrasında adaylar başarılı bir sınav geçirerek istedikleri hedefe ulaşabilmektedir. Hangi teste ne kadar zaman ayrılacağı konusunda da güzel bir ön etüt olan deneme sınavlarını mutlaka iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca deneme sınavları gerçek sınavın gizemini en aza indirger. Bu sayede başarılı sonuçlara en kolay yoldan ulaşabilmek mümkündür. Unutmayın rakibiniz başkaları olursa rakibiniz kadar, kendiniz olursanız hayalleriniz kadar ilerlersiniz” dedi. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.