Üniversite-Sanayi iş birliği genişliyor

Üniversite-Sanayi iş birliği genişliyor
Kırıkkale Üniversitesinin, Üniversite-Sanayi İş birliği kapsamında sürdürdüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bursa'nın Gürsu ilçesinde bulunan Gürsu Ziraat Odası ile "Armut yetiştiriciliğinde kullanılan kimyasal...

Kırıkkale Üniversitesinin, Üniversite-Sanayi İş birliği kapsamında sürdürdüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bursa'nın Gürsu ilçesinde bulunan Gürsu Ziraat Odası ile "Armut yetiştiriciliğinde kullanılan kimyasal ilaçların azaltılması" projesi kapsamında çalışma yapıldı.

YETİŞTİRİCİLERE SEMİNER VERİLDİ

Gerçekleştirilen çalışmaya Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Ayşegül Ülkü Metin, Prof. Dr. Tarık Danışman, Doç. Dr. Hüsamettin Ekici, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Doğan, Öğr. Gör. Nursal Koca ve Öğr. Gör. Şahin Tatlı katıldı. İlk gün Gürsu ziraat Odasına bağlı armut yetiştiricilerine, armut üretiminde toprak, su ve ağaç bakımı dahil kullanılan kimyasalların ürüne, doğaya ve insan sağlığına etkileri ile üründeki kalıntıları içeren seminerler verildi. Gürsu Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen Proje Konuları Bilgilendirme Toplantısında Öğr. Gör. Nursal Koca “Armut Yetiştiriciliğinde Toprak ve Bitki Besleme Yönetimi” konulu sunumunu, Öğr. Gör. Şahin Tatlı “Tarım İlacı(Pestisit) Alternatifi Mücadele Yöntemleri” konulu sunumunu, Prof. Dr. Ayşegül Ülkü Metin “Tarım Kimyasalları(Pestisitler) ve Etkileri” konulu sunumunu, Doç. Dr. Hüsamettin Ekici ise “ Pestisit Kaynaklı Kalıntı Problemi ve Toksik Etkileri ile Yeşil Mutabakat Kapsamında Pestisit Yönetimi” konulu sunumunu dinleyenlerle paylaştı. Armut üreticilerinin sorularının konuşmacılar tarafından cevaplanmasından sonra Kırıkkale Üniversitesi ve Gürsu Ziraat Odası tarafından karşılıklı plaket takdimi ile toplantı sona erdi.

İNCELEMELERDE BULUNULDU

İkinci gün ise Delice MYO Bitki Koruma Programı ve Kırıkkale MYO Organik Tarım Programı öğrencileri ile birlikle akademisyenler, marul üretimi yapılan sera ve fide üretim tesisinde, bodur ve geleneksel armut ağaçlarının bulunduğu bahçede ve ihracat yapan soğuk hava deposu işletmesinde incelemelerde ve bilgilendirmelerde bulundu. Armut zararlıları ile ilgili olarak işletmelerdeki teknolojik ürünler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Kırıkkale Üniversitesi heyeti “Armut Yetiştiriciliğinde Kullanılan Kimyasal İlaçların Azaltılması Projesi” ile alakalı olarak Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kâmil Dönmez ile birlikte, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz’u ziyaret etti. Kırıkkale Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan başkanlığında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Tarık Danışman, Prof. Dr. Ayşegül Ülkü Metin, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Doğan, Doç. Dr. Hüsamettin Ekici, Öğr. Gör. Nursal Koca, Öğr. Gör. Şahin Tatlı ve öğrenciler yer aldı.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.