UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ SÜRMEKTEDİR

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ SÜRMEKTEDİR
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Bakanlık tarafından başlatılan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Narkorehber Eğitim” bilinçlendirme ve farkındalık programına...

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Bakanlık tarafından başlatılan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Narkorehber Eğitim” bilinçlendirme ve farkındalık programına katıldı.

“En İyi Narkotik Polisi Anne”

İçişleri Bakanlığı tarafından 2020 yılında çocukların ve gençlerin uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek, mücadelede annelerin farkındalığının artırılması ve anne duyarlılığından hareketle 81 ilde başlatılan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında Narkorehber Eğitimi ve UYUMA aplikasyonunun tanıtım programı gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Uğur Akçay’ın açılış konuşması ile başlayan ve narkotik Polisi Cem Gökgöz’ün madde bağımlılığı konusundaki bilgilendirme sunumu ile devam eden programda “UYUMA” adlı aplikasyon ve Vali himayelerinde yürütülen Huzurköy ve Umut Projesi hakkında bilgiler verildi. Akabinde narkotik dedektör köpeği Adam’ın arama gösterisi sundu

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Uyuşturucu kullanımının oransal olarak diğer illere kıyasla Kırıkkale’de az olduğuna değinen Vali Makas “Uyuşturucu ile mücadelemiz sürmektedir. Uyuşturucu kullanımını ilimizde sıfıra indirmek hedeflerimiz arasında. Bu mücadeleye katkıda bulunan başta ailelerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Olaylara müdahil olun. 112 Acil Çağrı Merkezini ve UYUMA adlı programı kullanabilirsek bizim uyuşturucu ile mücadelemiz başta olmak üzere farklı suçlarla mücadelemize de katkı koyarsınız, böylelikle suçla mücadelede başarısız olma gibi bir ihtimalimiz kalmaz.  “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesinin uygulanmasında annelerimiz ve öğretmenlerimizden büyük yardım beklediğini ifade eden Vali, “Hep beraber mücadele edersek, uyuşturucunun sıfıra indirildiği, asayişin en üst düzeyde olduğu bir dönem yaşarız inşallah” ifadelerini kullandı. Projeye katılan herkese teşekkür etti.

ÇOCUKLARIMIZA ZAMAN AYIRALIM

Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın “Çocuklarımız dinleyelim, çocuklarımıza zaman ayıralım.  Bu konuda öğretmenlerimize yardımcı olalım. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projeye elimizden gelen bütün katkı ile destek olacağız” dedi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, uyuşturucu ile mücadelede kurumların ve ailelerin kolluk kuvvetlerimize desteklerinin önemli olduğunu vurguladı. Programa Vali Mehmet Makas’ın yanı sıra, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Ahmet Ferhat Özen, Oktay Erdoğan, Mustafa Erkayıran, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen, İl Müdürleri, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.