VAKALAR DÜŞÜŞTE

VAKALAR DÜŞÜŞTE
TEM KAPANMA SÜRECİNDE TEDBİRLER SONUÇ VERDİİçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil GAMER Merkezinden, Tam kapanma ve Ramazan Bayramı dönüşleri için alınan ve alınması gereken tedbirleri video konferans yöntemiyle...

TEM KAPANMA SÜRECİNDE TEDBİRLER SONUÇ VERDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil GAMER Merkezinden, Tam kapanma ve Ramazan Bayramı dönüşleri için alınan ve alınması gereken tedbirleri video konferans yöntemiyle il valilerinden brifing aldı. Tedbirlerin sonuç verdiğini belirten Kırıkkale Valisi Yunus Sezer "Pozitif vaka sayımız büyük oranda düştü ve düşmeye de devam ediyor. Tedbirleri normalleşme sürecinde de ferdi olarak asla elden bırakmayalım" diye konuştu.

ARAÇ GEÇİŞİ 100 BİNDEN 5 BİNE DÜŞTÜ

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer bölge trafik müdürlüğü önündeki uygulama noktasında hem denetimlerde bulundu, hem de Kırıkkale'de tam kapanma süreci ve Ramazan bayramı sürecinde alınan tedbirler konusunda İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil'e bilgiler verdi. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer "43 ilin kavşak noktası Kırıkkale'de tam kapanma ve Ramazan Bayramı sürecinde Emniyet ve jandarma personellerimiz 24 saat kesintisiz hem salgın, hemde trafik denetimi konusunda görev yaptı ve yapmaya da devam ediyor" ifadelerine yer verdi. Tam kapanma ve Bayram sürecinde alınan tedbirler konusunda da bilgiler veren Vali Sezer "Geçen sene ile kıyasladığımızda 43 ilin geçiş noktasında bulunan Kırıkkale'de bayram döneminde ortalama günlük 100 bin civarındaydı. Bu seze bu geçiş ortalama 5 bin civarına düşmüş durumda" diye konuştu.

10 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Vali Sezer "Geçiş yapan araçlara da baktığımızda genelde lojistik ve toplu taşıma araçlarımız yoğunlukta. Bu istatistikler trafik yoğunluğunun önemli ölçüde düştüğünü gösteriyor. Bu sene bayram tatili sürecinde 10 tane toplam trafik kazası ve bir tane maalesef ölümlü trafik kazamız oldu. Kırıkkale'de 36 tane kontrol noktamız var. Kırıkkale'de günlük jandarma ve emniyetten oluşan ortalama 900 personelimiz görev yaptılar, halen de görevlerini etkin bir şekilde devam ettiriyorlar" ifadesini kullandı.

TEDBİRLER SONUÇ VERDİ VAKALAR DÜŞTÜ

Diğer taraftan da pandemi süreciyle ilgili yoğun tedbirler alındığına işaret eden Vali Sezer "Çok şükür ülke geneliyle orantılı bir şekilde ilimizde de pozitif vaka sayılarında büyük bir düşüş yaşandı. Bu düşüş aşağıya doğru devam ediyor. Bu seyir bizim açımızdan sevindirici oluyor. Çünkü Kırıkkale sadece bir il değil, 43 ilin kesişim noktası. Dolayısıyla araç ve personel sirkülasyonu yönünden çok yoğun bir il. burada vaka sayısının düşürülmesi bizim acımızdan büyük önem arz ediyor" sözlerine yer verdi.

VEFA DESTEK EKİPLERİ YARDIMA YETİŞTİ

Ramazan Bayramı sürecinde Vefa destek Gruplarının yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Sezer "Vefa destek ekiplerimiz bayram sürecinde yoğun bir çalışma gösterdiler. Toplamda 70 tane personelimiz bu süreçte bine yakın çağrıya cevap verdi. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, yine aynı şekilde soka çıkmasında kendi ihtiyaçlarını karşılama noktasında sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın büyüt ihtiyaç ve taleplerini karşıladılar" diye konuştu.

BAYRAM DÖNÜŞÜ TEDBİRLERİ ALINDI

Ramazan Bayramı dönüşü dolayısıyla oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı da bütün tedbirlerin alındığına işaret eden Vali Sezer "Kavşak tabir ettiğimiz 3 noktamız var buralarda tedbirlerimizi aldık. Gördüğümüz kadarıyla bugün itibariyle büyük bir yoğunluk söz konusu değil. Yarın bir artış olabilir. Bunanla ilgili olarak ta tüm arkadaşlarımız 24 saat esasına göre görevleri başındalar. Sadece şehir giriş ve çıkış noktalarında değil, yaklaşık 30 tane bağlantı noktamız var bu noktalarda da mobil ekiplerimiz şuanda orada görev yapıyorlar. Gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız" dedi. Vali Sezer'e İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu'da eşlik etti. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.