YİH'de beyin tümörü ameliyatı

YİH'de beyin tümörü ameliyatı
YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİKırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde ilk defa Cerrahi Tümör Çıkarılması Operasyonu yapıldı. Elleri ve ayaklarında büyüme şikayetiyle hastaneye başvuran hasta Kırıkkale...

YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde ilk defa Cerrahi Tümör Çıkarılması Operasyonu yapıldı. Elleri ve ayaklarında büyüme şikayetiyle hastaneye başvuran hasta Kırıkkale YİH'te ilk defa yapılan kapalı yöntemle kafa tabanındaki beyin tümörü (endoskopik yöntemle) çıkarılması operasyonu başarılı bir şekilde uygulanarak sağlığına kavuştu.

EL VE AYAKLARDA BÜYÜME

Hasta Süleyman Alhamudi, 6 aydır yüzünde, ellerinde ve ayaklarında büyüme şikayeti olması üzerine Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi polikliniğine başvurdu. Hastaya yapılan tetkiklerinde büyüme hormonu düzeyinin yüksek olduğu ve beyin mrg de hipofiz bezinde tümör (makroadenom) saptandı. Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Başhekim Op.Dr.Yusuf Albayrak "Akromegali tanısını alan hastanın bu hastalığı hipofiz bezinden büyüme hormonu üretiminin artışı ile karakterize bir hastalıktır. Bu durumda el, ayak ve yüz kemiklerinde aşırı büyümeler olur. Genel olarak orta yaşta bulunan yetişkinleri etkiler" ifadesini kullandı.

YİH'TE İLK DEFA BÖYLE BİR AMELİYAT YAPILDI

Hasta Alhamudi'nin tedavisininde cerrahi olarak tümörün çıkarılması gerektirdiğinden gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde ameliyata alındı. Kırıkkale YİH'te ilk defa yapılan kapalı yöntemle kafa tabanındaki beyin tümörü (endoskopik yöntemle) çıkarılması operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Operasyonun Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünden Op. Dr. Mehmet Hüseyin Akgül ve Op. Dr. Mehmet Yiğit Akgün tarafından yapıldığını belirten Başhekim Albayrak, hastanın eski sağlığına kavuştuğunu, başarılı bir ameliyat gerçekleştiren doktorları tebrik ettiğini vurguladı.

Makroadenom nedir?

Makroadenom, 1 cm den büyük çaplı adenomlardır. Hipofiz bezinde oluşan tümörlerin bazıları hormon üretirken bazıları üretmez. Hormon üreten tümörler aşırı miktarda aktif hormon salgıladıkları için hastalarda hormon dengesizliği ortaya çıkar. Hormon salgılamayan türü ise diğer dokulara baskı yapar. MR’da 1cm’den küçük adenomlara mikroadenom, büyüklere ise makroadenom denir. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.