YİH'e yeni MR cihazı

YİH'e yeni MR cihazı
VATANDAŞLARA DAHA KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEKBölgede önemli hastaneler arasında yer alan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi teknolojik cihazlarla da donatılıyor. Vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti verilmek amacıyla...

VATANDAŞLARA DAHA KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

Bölgede önemli hastaneler arasında yer alan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi teknolojik cihazlarla da donatılıyor. Vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti verilmek amacıyla hastaneye yeni MR cihazı kazandırıldı. Başhekim Op.Dr.Yusuf Albayrak yeni cihazın yerleştirme çalışmalarının kısa zamanda tamamlanarak devreye alınacağını açıkladı.

SON TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ

278 bin nüfuslu Kırıkkale’nin yanı sıra bölgeye hizmet veren Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinin vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti vermesi amacıyla yeni MR (Manyetik Rezonans) cihazı alındı. Bir süre önce temin edilen yeni MR cihazı Kırıkkale’ye getirilerek teslim edildi. İş makineleriyle hastane binasında bulunan bölüme yerleştirilen son teknoloji ürünü olan yeni MR cihazı tadilat işlemlerinin ardından devreye alınacak. Yeni cihazın devreye alınmasıyla birlikte hastanede 7 gün 24 saat MR hizmeti verileceği bildirildi.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK

Yeni cihazın yerine yerleştirildiğini belirten Başhekim Op.Dr.Yusuf Albayrak “Vatandaşlarımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti verebilmek için hastanemize yeni MR (Manyetik Rezonans) cihazı alınmıştır. Hastanemize kazandırılan MR Cihazı 7 gün 24 saat hizmet verecektir. Manyetik Rezonans teknolojisinin ulaştığı en yeni özelliklere sahip olan cihaz ile hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmeyi hedeflemiştir. Son teknoloji yeni MR cihazı yakın zamanda hasta hizmetine sunulacak” dedi.

MR HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR?

Emar vücudun değişik bölgeleri için değişik amaçlarla uygulanabilir. Özellikle vücudun kemiksiz kısımları veya yumuşak dokularını görüntülemek için MR daha uygundur. Migren, baş ağrıları, nörolojik rahatsızlıklar, beyin tümöründen şüphelenilen hastalar, epileptik nöbet geçiren hastalar, göz, kulak, çene eklemi problemi olan hastalar, omurga problemi, disk kaymaları ve disk fıtıkları, omuz, diz gibi eklemler ve bağların değerlendirilmesinde, spor yaralanmaları, kalp hastalıkları, göğüs ve karın iç organ rahatsızlıkları, kemik yapı rahatsızlıklarında MR ile değerlendirme yapılabilir.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.