Delice otoyolu trafiği rahatlatacak

Delice otoyolu trafiği rahatlatacak
 İnternet Editörü
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu hakkında konuştu. İhalenin tamamlandığını vurgulayan Uraloğlu, “Bu bölgelerde trafik yoğunluğunu azaltacağız” dedi.

KIRIKKALE İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR

43 ili birbirine bağlayan ve İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan Kırıkkale için önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu hakkında konuştu. İhalenin tamamlandığını vurgulayan Uraloğlu, “Bu bölgelerde trafik yoğunluğunu azaltacağız” dedi. Uraloğlu, “"Şu anda yapım çalışmaları devam etmekte olan Aydın-Denizli yolumuz da bu projeler gibi tarihteki yerini alacaktır. Yine, yakın bir süre önce Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'muzun ihalesini de gerçekleştirdik. Otoyolun hayata geçmesiyle Ankara-Kırıkkale kesiminde bulunan mevcut devlet yolundaki trafik yoğunluğunu azaltmış olacağız. Gündemimiz de olan bir diğer önemli kara yolu projemiz de Ankara-Akyazı Otoyolu, diğer adıyla Orta Anadolu Otoyolu'dur” dedi.

delice-otoyolu-trafigi-rahatlatacak-2.jpg

29 BİN 405 KİLOMETREYE YÜKSELDİ

Uraloğlu, “Özellikle Ankara ve Karadeniz istikametinden gelen trafiğin birleştiği Ankara-Gerede kesiminde çok ciddi bir trafik yoğunluğunu halen yaşamaya başladık. Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul-Sakarya-Akyazı arasındaki yoğunluğu çok şükür rahatlattık. Şimdi de güzergahın Akyazı ile Ankara arasında kalan kesiminde Orta Anadolu Otoyolu'nu inşa etmeyi planlıyoruz." Ulaşım alanında 2002 yılı sonrasında büyük işlere imza attıklarını vurgulayan Uraloğlu, 6 bin 100 kilometre olarak devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu yaklaşık 4,5 kat artırarak 29 bin 405 kilometreye yükselttiklerini dile getirdi. Bakan Uraloğlu, yeni otoyolların yapımına devam ettikleri gibi mevcut otoyolların üstyapısını yenileyerek, sürüş konforu ve güvenliğini arttıracak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

DEPREMDEN ETKİLENEN ŞEHİRLERDEKİ ÇALIŞMALAR

Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından afetten etkilenen şehirlerde bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarına başladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti: "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüz eliyle Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Osmaniye gibi depremden etkilenen illerimizde 15 ayrı kesimde 38 bin konuta erişim sağlayan toplam 210 kilometre uzunluğunda bağlantı ve imar yolunun altyapılarıyla birlikte yapım çalışmalarını da sürdürüyoruz. Osmaniye Akyar'da 1820 kalıcı konutun ulaşımı için 887 milyon liralık proje bedeliyle 7,1 kilometre uzunluğundaki yol yapımı gerçekleştiriyoruz.


Bu haber toplam 378 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum