Altın 6,700.92
%1.07
BIST 12,433.50
%0,39
Dolar 45.06
%0.01
Euro 52.75
%0.19
Kırıkkale
22°

Emekliler bayram ikramiyesine zam istiyor: 20 bin TL olmalı

Emekliler bayram ikramiyesine zam istiyor: 20 bin TL olmalı
 Muhabir
Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, bayram ikramiyesine zam istediklerini söyledi. Aytekin, bayram ikramiyesinin en düşük emekli aylığı kadar olmasını talep etti.

UZUN YILLARDIR SÜREN BİR SORUN

Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sosyal yardımlar gibi bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmelidir. Bayram ikramiyeleri en düşük emekli aylığı tutarında olmalıdır. Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi kazanımı Türkiye Emekliler Derneğinin uzun yıllar süren mücadelesinin bir sonucudur. Ancak yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yapılan yetersiz artışlar nedeniyle ikramiyeler anlamını yitirmiş adeta bayram harçlığı seviyesine gerilemiştir.”

emekliler-bayram-ikramiyesine-zam-istiyor-20-bin-tl-olmali2

DÜŞÜK KALMASI KABUL EDİLEMEZ

“Bugün Ramazan ve Kurban Bayramı için ayrı ayrı ödenen 4 bin TL’lik ikramiye günümüz ekonomik koşullarında hiçbir emeklinin bayram alışverişini aile ziyaretlerini veya temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmemektedir. En düşük emekli aylığı bile 20 bin TL seviyesine yükseltilmişken bayram ikramiyesinin bu kadar düşük kalması kabul edilemez bir haksızlıktır. En makul ve hakkaniyetli çözüm ise bayram ikramiyelerinin her bir bayram için en düşük emekli aylığı tutarında ödenmesidir.”

emekliler-bayram-ikramiyesine-zam-istiyor-20-bin-tl-olmali3

EMEKLİLER BÜYÜK SORUN YAŞIYOR

“Bu sayede emeklilerimiz bayramı gerçekten bayram gibi karşılayabilecek çocuklarına torunlarına hak ettikleri ikramiyeyi verebilecek ve moral bulacaktır. Emekliler bu ülkenin alın teriyle inşa edilen her eserinde emeği olan insanlardır. Hastanelerinde, yollarında, okullarında medeniyet eserlerinde onların emeği vardır. Bu emeklinin hakkını vermek devletin en temel görevlerinden biridir. TÜED olarak bu talebimizi her platformda yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz. Bayram ikramiyeleri en düşük emekli aylığına endekslenmeli ve bu adil düzenleme biran önce hayata geçirilmelidir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kırıkkale