Hizmet-İş Sendikası’ndan Bahşılı Belediyesi’ne tepki

Hizmet-İş Sendikası’ndan Bahşılı Belediyesi’ne tepki
Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan, Bahşılı Belediyesinde çalışan kadrolu 13 işçinin işten çıkarıldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

MAAŞLARIN GERİ ÇEKİLDİĞİ İDDİASI

Sendika binasında işten çıkarılan işçilerle bir araya gelen Doğan, yaptığı açıklamada, Bahşılı Belediyesinde yaşanan hak gasbını kınadıklarını ifade etti. Doğan, "31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra belediye bütçesi mazeret gösterilerek, işçi ücretlerinin asgari ücret seviyesi sayılabilecek 18 bin liraya çekilmeye çalışıldığını, dayatılan sefalet ücretini kabul etmeyen üyelerin de sendikadan istifaya zorlandığını" iddia etti.

İŞE İADE İÇİN HUKUK SÜRECİ BAŞLATILDI

Bununla da yetinilmeyerek üyelerinin işten çıkarılmakla tehdit edildiğini öne süren Doğan, 13 üyelerinin ise iş akdinin haksız ve hukuksuz şekilde feshedildiğini ileri sürdü. Doğan, sendika olarak üyelerinin haklarının takipçisi olduklarını ve işe iade için hukuki süreci başlattıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Doğan, “Bahşılı Belediyesi Başkanı Bişkin’e buradan sesleniyor; şu sorularımıza cevap vermesini bekliyoruz

1.Belediyenin ekonomik durumunu bahane göstererek, hukuka aykırı şekilde ücretlerinde indirim yapmak istediğiniz ancak bu durumu kabul etmedikleri için işten çıkararak ekmeğiyle oynadığınız emekçilerin yerine hangi bütçeyle 16 yeni personel alımı yapıyorsunuz?

2.Bütçeyi bahane göstererek maaşlarını ödemediğiniz işçilerden size oy verdikleri için ayrıcalıklı tutulan bir grup var mı? Bu istisnai grupta bulunan işçilere ne kadar ücret ödediniz?

hizmet-is-sendikasindan-bahsili-belediyesine-tepki2.jpg

3.Seçim sloganınızda altını çizerek vurguladığınız “İnanç, Samimiyet, Vatan, Millet, Devlet ve İlla ki Hizmet”in gereği, uyguladığınız emek düşmanı politikalar mıdır? Sayın Bişkin, lütfen bu sorularımıza cevap verin. Derdi evine ekmek götürmek olan üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız! Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası olarak üyelerimizin arkasında ve haklarının takipçisiyiz. İşten çıkarılan üyelerimizin işlerine iadesi için hukuki süreci başlattık ve bu süreci titizlikle takip edeceğiz. Hizmet İş Sendikamız her zaman diyalogdan ve uzlaşmadan yana olmuştur. Ancak tek bir üyesinin dahi hakkının yenmesine, haksızlığa uğramasına ve ötekileştirilmesine asla müsaade etmemiş etmeyecektir.

Bahşılı Belediyesinde yaşanan işçi kıyımı ve hak gasplarının bir an önce son bulmasını talep ediyoruz. Üyelerimiz işlerine geri dönene, ücret ve sosyal hakları zamanında ve eksiksiz verilene ve sendika seçme özgürlüğüne saygı gösterilene kadar mücadele etmeye hazırız, kararlıyız.
Bu Basın açıklamamızı Kırıkkale Şube binamızda yapıyoruz. Daha sonrasında Bahşılı ilçe meydanında yapacak ve eylemlerimizi devam ettireceğiz. Haklıyız, kazanacağız" dedi.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.