Kırıkkale’de balık avı yasaklandı

Kırıkkale’de balık avı yasaklandı
 Muhabir
Kırıkkale’de olta balıkçıları için önemli bir uyarı geldi. Havaların ısınması ve kuluçka dönemi olması nedeniyle bazı balık türlerine av yasağı geldi. Bu yasağı uymayanlara idari ve para cezası uygulanacak.

YASAKLANAN BALIK TÜRLERİ

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yapmış olduğu duyuruda il sınırları içeresinde sazan, yayın, kadife, siraz, tatlı su kefali ve yayın balığı avcılığı yasağının 15 Mart 2024 tarihinden itibaren başladığını duyurdu. Av yasağı 15 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Balık türlerinden sudak tüm bölgelerde 15 Mart-30 Nisan, tatlı su levreği tüm bölgelerde 15 Mart-30 Nisan, turna ise tüm bölgelerde 15 Aralık-31 Mart 2024 tarihleri arasında avlanması yasak.”

AZALIŞA SEBEBİYET VEREBİLİR

“Av yasaklarına uyulması sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz etmektedir. sazan, yayın, kadife v.b. balıklarının üreme dönemine girdiği bu dönemde avcılık yapılması gelecek yıllarda popülasyonda önemli ölçüde azalmaya sebebiyet verebilir. Av yasaklarına uyalım uymayanları uyaralım. Yasaklara uymayanlar ile gerekli ihbarları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Teşkilatlarına, 112 Acil Çağrı Merkezine yapalım.”

KURALA UYMAYANLARA CEZA

“Yasaklanan su ürünlerini satanlara 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin m-1 bendi gereğince 2024 yılı için 26242 TL İdari Para Cezası düzenlenerek ürünlere el konulur. Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2024 yılı için 2620 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse; 1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/ k-1 bendi gereğince 2024 yılı için 8918 TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur” ifadesine yer verildi.

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.