Kırıkkale’de çiftçilere budama eğitimi verildi

Kırıkkale’de çiftçilere budama eğitimi verildi
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Ziraat Mühendisleri tarafından Balışeyh İlçe Müdürlüğü bahçesinde çiftçilere “Budama Eğitimi” verildi.

UYGULAMALI ŞEKİLDE ANLATILDI

Eğitim kapsamında; şekil budaması, bakım budaması, gençlik budaması ağaçlar üstünde örneklendirilerek anlatıldı. Ayrıca çiftçilere bahçe bakımı, hastalıklar ve bordo bulamacının önemi anlatılarak sorularına cevaplar verildi. Eğitimde budama teknikleri ağaçlar üzerinde örneklendirilerek anlatıldı. Ayrıca çiftçilere bahçe bakımı, hastalıklar ve bordo bulamacının önemi anlatıldı ve sorularına cevaplar verildi. Eğitimin amacı, çiftçilere budama tekniklerini öğretmek ve bahçe bakımı konusu oldu.

kirikkalede-ciftcilere-budama-egitimi-verildi2.jpg

MEYVE KALİTESİNİ ARTIRIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, "Budama, meyve ağaçlarının sağlıklı ve verimli bir şekilde büyümesi için önemli bir uygulamadır. Bu eğitimle çiftçilerimize budama tekniklerini öğretmeyi ve bahçe bakımı konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Budama eğitimlerinde ağaçların şeklini ve büyüklüğünü kontrol etmenin yanı sıra, meyve verimini ve kalitesini de artırır. Bu eğitimde çiftçilerimize budamanın önemini ve farklı budama tekniklerini uygulamalı olarak gösteriyoruz” dedi. Eğitimi alan çiftçiler ise; “Bu eğitimden çok şey öğrendim. Budamanın ne kadar önemli olduğunu ve nasıl yapılacağını anladım. Bu bilgiler bahçemdeki ağaçlara daha iyi bakmamızı sağlayacak” dediler.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.