Altın 6,875.66
%0
BIST 15,062.65
%0
Dolar 45.30
%0
Euro 53.48
%0
Kırıkkale
22°

Kırıkkale’de hayvanlar elektronik küpe ile takip edilecek

Kırıkkale’de hayvanlar elektronik küpe ile takip edilecek
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda, hayvancılıkta dijital dönüşüm sürecine katkı sağlayacak “Güvenli Elektronik Küpe ve İzleme Sistemi (GEKİS)” hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

HIZLI MÜDAHALE İMKANI SAĞLAYACAK

İl Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından düzenlenen toplantıya, ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personeller katıldı. Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dijital tarım vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen GEKİS sisteminin sağlayacağı yenilikler anlatıldı. Sistem sayesinde hayvan hareketlerinin anlık takip edileceği, kayıt dışılığın önüne geçileceği, hastalıklarla mücadelede hızlı müdahale imkânı sağlanacağı ve gıda güvenliği ile izlenebilirliğin güçleneceği vurgulandı.

kirikkalede-hayvanlar-elektronik-kupe-ile-takip-edilecek-2

TOPLANTIDA TEKNİK BİLGİLER PAYLAŞILDI

Ayrıca dijital ve güvenli hayvancılık altyapısının oluşturulmasının sektör açısından önemli kazanımlar sağlayacağı ifade edildi. Bilgilendirme toplantısında buzağı kayıplarının önlenmesine yönelik çalışmalar, ticari etlik ve yumurtacı kanatlı işletmelerinde biyogüvenlik tedbirleri, yurt içinde canlı hayvan ve hayvansal ürün nakilleri ile soğuk zincir izleme sistemi konularında da teknik bilgiler paylaşıldı.

kirikkalede-hayvanlar-elektronik-kupe-ile-takip-edilecek-3

Yetkililer, GEKİS’in güvenilir kayıt sistemi, güçlü takip altyapısı ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla hayvancılık sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.