Şairler İslami Değerler Külliyesi’nde buluştu
GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
Kırıkkale Gönül Dostları Şairler Grubu tarafından düzenlenen “Gönülden Düşen Nağmeler – Gönül Dostları Buluşuyor” programı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Programın ilk konuğu Kırıkkale İl Müftü Yardımcısı Abdullah Karaca olurken, gecede şiir ve edebiyatın seçkin isimleri aynı sahneyi paylaştı. Programın Sunumu Şair ve program yapımcısı Sadettin Karalök tarafından muhteşem şekilde yapıldı. Karalök bu programı her ay düzenli olarak yapacaklarını şairlerin şiirlerini sunma imkanı bulacaklarını söyledi. Geceye Ahmet Ulusoy, Dursun Demirkazan, Emani Perk, Halis Haktanır, Rabia Sayfam Taşdemir, İsmail Doğtekin ve Uğur Koçak ve genç şair Demirbaş seslendirdikleri şiirlerle dinleyicilere duygu yüklü anlar yaşattı. Şiir dinletisi, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Karalök tebrik edildi.

MUHTEŞEM ANLATIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Etkinlikte konuşan Kırıkkale İl Müftü Yardımcısı Abdullah Karaca, gecenin önemini mükemmel anlatarak kültür ve sanatın toplumların manevi gelişimindeki önemine dikkat çekerek, şiirin insanın gönül dünyasına hitap eden en güçlü ifade biçimlerinden biri olduğunu söyledi. Karaca, böylesine anlamlı bir organizasyonun düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenleri tebrik etti.

AKKAYA “HEDEFİMİZ KIRIKKALEYİ TANITMAK”
Programda söz alan Yörük Türkmen Federasyonları Genel Başkanı Ali İhsan Akkaya ise milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında kültürel faaliyetlerin vazgeçilmez olduğunu belirterek, şiirin milletin hafızasını ve ortak duygularını yaşatan önemli bir miras olduğunu ifade etti. Programın ev sahibi İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, külliyenin sadece müzeleri ve mimarisiyle değil, kültür ve sanat faaliyetleriyle de toplumun her kesimine hitap eden yaşayan bir merkez olmayı hedeflediğini belirtti.
ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLANIYOR
Akyön, “İslami Değerler Külliyesi, gönüllerin buluştuğu bir mekândır. Manevi değerlerimizin yanında kültürümüzü, edebiyatımızı ve sanatımızı da yaşatmayı görev biliyoruz. Bu programlarla şairlerimizi, yazarlarımızı ve gönül insanlarımızı halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Program sonunda Bahattin Akyön tarafından katılımcılara kitap hediye edilirken, misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Samimi atmosferi ve yüksek katılımıyla dikkat çeken gece, Kırıkkale’nin kültür ve edebiyat hayatına önemli katkı sağlayan etkinliklerden biri olarak değerlendirildi.
SADETTIN KARALÖK “GÖNLÜMÜZÜ AÇACAĞIZ”
Her ay farklı konu ve konuklarla gerçekleştirilmesi planlanan “Gönülden Düşen Nağmeler – Gönül Dostları Buluşuyor” programının, Kırıkkale’yi kültür ve edebiyat alanında önemli bir buluşma noktası haline getirmesi hedefleniyor. Programa Gazeteci Yazar Timbir Genel Başkan Yardımcısı Ercihan Çakmak, Kırıkkaleliler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, Ahmet Özkılıç, Hüseyin Uluyürek, Yılmaz Cebeci, Erhan Çalık, Mesut Arlıer, Fatih Alan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın her ay yapılması kararı alındı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.