Altın 6,870.29
%0.56
BIST 14,933.36
%1.32
Dolar 45.40
%0.08
Euro 53.33
%0.3
Kırıkkale
23°

Üniversiteliler Mobil Tırda depremi yaşadı

Üniversiteliler Mobil Tırda depremi yaşadı
 İnternet Editörü
Kırıkkale Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen BESST-İVAL ’26 kapsamında Mobil Deprem Simülasyon Tırı, üniversite kampüsünde öğrencilere uygulamalı eğitim verdi.

TRAFİK GÜVENLİĞİ VE DEPREM GERÇEĞİ

Kırıkkale Üniversitesi'nde Bilim, eğitim, sanat, spor ve teknoloji etkinliklerini teorik ve pratik yönleriyle öğrenciler ve paydaşlarla buluşturan BESST-İVAL ’26 kapsamında İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Mobil Deprem Simülasyon Tırı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı Emniyet Kemeri Simülasyon Tırı ve Mobil Trafik Eğitim Tırı üniversite kampüsüne geldi. AFAD yetkilileri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi yanında öğrencilerimize uygulamalı eğitim vererek deprem esnasında hayatta kalma yöntemlerini öğretti.

universiteliler-mobil-tirda-depremi-yasadi-2

HAYATTA KALMA YÖNLERİ ANLATILDI

Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili ayrıntılı bilgiler sunulan etkinlikte katılımcılar, ülkemizde yaşanmış deprem sarsıntılarının simüle edildiği araçta deprem anında doğru davranış biçimlerini uygulama şansı buldu. Emniyet Kemeri Simülasyon Tırı’nda ise yetkililer tarafından emniyet kemeri takmanın önemi uygulamalı olarak anlatıldı.

universiteliler-mobil-tirda-depremi-yasadi-3

UYGULAMALIR OLARAK ANLATLIDI

Geleceğin büyükleri miniklere de trafik polisleri tarafından trafik ve trafik kuralları hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından çocuklara uygulamalı trafik güvenliği eğitimi verildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mobil Bilim Merkezi de bilim ve teknolojiyi en renkli haliyle öğrencilerimizle buluşturdu. Mobil Bilim Merkezi’ni ilimizde bulunan ilkokullardan öğrenciler ve öğretmenler de ziyaret etti. Matematik, fizik, biyoloji, astronomi ve coğrafya konularını etkileşimli hâle getiren uzay terazisi, meteoroloji istasyonu, mobil planetaryum, interaktif topoğrafya ve plazma küresi gibi toplam 35 deney ve gözlem seti olan Mobil Bilim Merkezi, katılımcılara eğlenirken öğrenme imkanı sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kırıkkale