MHP ve AK Parti’nin ittifak yaptığı iller belli oldu

MHP ve AK Parti’nin ittifak yaptığı iller belli oldu
 Haber Merkezi
31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti ve MHP’nin seçime ortak gireceği iller netlik kazandı. Kırıkkale’de ayrı ayrı seçime gidecek olan Cumhur İttifakı, bazı illerde ortak adayla seçime gidecek.

BAZI İLLERDE ORTAK ADAY OLACAK

AK Parti ve MHP’de seçimde ittifak yapılacak olan iller belirlendi. Kırıkkale’de ayrı ayrı seçime gidecek olan AK Parti ve MHP bazı illerde ortak adayla seçime gidecek. MHP’nin AK Parti’nin adayını destekleyeceği iller şu şekilde belirlendi: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak.

KENDİ ADAYLARINI BELİRLEYECEK

AK Parti ise MHP’nin adayını destekleyeceği illeri şu şekilde açıkladı: Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye. Her iki parti de kendi adaylarıyla seçime girecekleri illeri de belirledi. Bu iller şunlar: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat.

Bu haber toplam 2129 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.