Milletvekili Kaplan, 2023 yılını değerlendirdi

Milletvekili Kaplan, 2023 yılını değerlendirdi
 Muhabir
Geride bıraktığımız yılın değerlendirmesini yapan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, “Devrim niteliğinde yenilikler yaparak 2023’e çok şey sığdırdık.

Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz sizler gibi güçlü iradesi olan milletimiz olduğu sürece kimse ülkemiz üzerinde kurduğu hain emellerinde başarılı olamayacak, ve ülkemiz daima yeniliklere, daima yeni teknojilere açık büyüyen gelişen ve üreten Türkiye olarak varlığını ilelebet sürdürecektir” diye konuştu.

ASRIN FELAKETİNİ ATLATTIK

İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla bir yılı daha hep birlikte geride bırakmanın, yeni bir yıla merhaba demenin hüznünü ve heyecanını yaşadıklarına belirten Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan “Dile kolay 1 yılı geride bıraktık diyoruz ama bizler 2023 e çok sey sığdırdık. 2023 ün henüz başlarında, Şubat ayında, 6 Şubat gecesi tabiri caizse adeta bir cehenneme uyandık. 6 Şubat depremi ülkemizi derinden etkiledi. Resmi verilere göre Türkiye'de 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları, sağlık, geçici barınma koşulları, enkaz kaldırma işlemleri, inşaat çalışmaları ve çocukların eğitimi gibi onlarca probleme güçlü irademiz tecrübeli yönetimimiz sayesinde hamdolsun ivedilikle profesyonelce çözümler ürettik. Depremlerin üzerinden henüz 10 ay geçmesine rağmen Türkiye'de etkilenen bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarına hızla başladık ve büyük bir kısmını çok şükür tamamladık” ifadesini kullandı.

asrin-felaketini-atlattik.jpg

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA DİPLOMASİ

Milletvekili Kaplan “2023 yılından hatırlamak istemeyeceğimiz ve 2024 yılında barışla sonuçlanmasını ümit ettiğimiz olaylardan biride 7 Ekim'de başlayan Israil-Filistin savaşı. Cumhurbaşkanımız, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olarak dünya liderleriyle telefon diplomasisi yürüterek, tüm aktörleri barışın tesisi için adım atmaya çağırdı. Filistin'de çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehide duyulan saygının gereği olarak Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildi. İsrail'in saldırılarının ardından Gazze için başlattığı barış diplomasisini sürdüren Cumhurbaşkanımız, G-20 ülkelerinin liderlerini de iki devletli çözümün tesisinde inisiyatif almaya çağırdı”.

EYT DÜZENLEMESİ TOGG, TCG ANADOLU

“Depremden henüz 3 ay sonra Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri geldi. Yapılan bütün spekülasyonlara rağmen, tüm yalan haberlere tüm algı çalışmalarına tüm iftiralara rağmen milletimiz yine sağlam iradesini ortaya koyarak beklenenin aksine AK Partimizin Meclis'teki çoğunluğunu rahat bir şekilde korudu ve Cumhurbaşkanımızı yeniden seçti. Bunların yanısıra 2023 yılının en önemli adımlarından biride milyonlarca emeklimizin beklediği EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete Yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilkinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a törenle teslim edildiği nisan ayında, dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Türk donanmasının hizmetine girdi. Nisan ayında ayrıca Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu İMECE yörüngesine fırlatıldı, yeni Altay Tankı TSK'ya teslim edildi, Zonguldak Filyos'ta Karadeniz doğal gazı devreye alındı” diye konuştu.

eyt-duzenlemesi-togg-tcg-anadolu.jpg

TÜRKİYE VARLIĞINI İLELEBET SÜRDÜRECEK

Kaplan “Sonuç olarak aziz hemşehrilerim, 2023 yılını acısıyla tatlısıyla özetlediğimiz şu anekdottan da anlaşılacağı gibi ülkemizin üzerine türlü oyunlarda oynasalar, hain planlar da kursalar, Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz sizler gibi güçlü iradesi olan milletimiz olduğu sürece kimse ülkemiz üzerinde kurduğu hain emellerinde başarılı olamayacak, ve ülkemiz daima yeniliklere, daima yeni teknojilere açık büyüyen gelişen ve üreten Türkiye olarak varlığını ilelebet sürdürecektir” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.