Kırıkkaleli dağcılar, şehitler için yürüdü

Kırıkkaleli dağcılar, şehitler için yürüdü
Kırıkkale’de Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü üyeleri, Kuzey Irak’ta Pençe Kilit operasyonunda şehit düşen 12 vatan evladı için anlamlı bir etkinliğe imza attı.

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Doğa sporlarını sevdirmek ve Kırıkkale’nin kültürel miraslarını tanıtmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü, Kırıkkale’de önemli ve anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kuzey Irak’ta Pençe Kilit operasyonunda şehit düşen 12 vatan evladı için yürüyüş gerçekleştirdiler. Toplamda 52 kişinin katıldığı yürüyüşe Bahşılı ilçesine bağlı Büyük Sarıkaya köyünden başlandı. Ellerine Türk bayrakları alan dağcılar, kırmızı beyaz görüntüleriyle dikkatleri üzerine çekti.

her-yer-kirmizi-beyaza-burunduu.jpg

HER YER KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sarıkayalar köyü Kesikkaya mevkiinde, geçtiğimiz haftalarda Kuzey Irak’ta şehit düşen 12 askerin isimleri okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve hep birlikte dualar edildi. Bozkır Dağcılık Kulübü başkanı Vedat Durudoğan, “Türkiye’mizin yaşadığı bu acı sonrası şehitlerimizi unutmamız mümkün değildi. Onlar bu vatan için şehit oldular. Bizim onları anmamız ve unutmamamız boynumuzun borcu” dedi.

her-yer-kirmizi-beyaza-burundu.jpg

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.