Kırıkkale Bilim Merkezine büyük ilgi

Kırıkkale Bilim Merkezine büyük ilgi
 Muhabir
Kırıkkale’nin yanı sıra çevre illerden de büyük ilgiyle karşılanan tarz ve donanımı ile İç Anadolu’nun en dikkat çekici yatırımlarından olan Kırıkkale Bilim Merkezi öğrencilerin uğrak yeri haline gelmiş durumda.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bilim Merkezinin açıldığı günden bu tarafa 10 bin öğrencinin ziyaret ettiğini söyledi.

ÇOCUKLARDA ÖĞRENİYOR BİZDE

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi fikrinin çıkış noktasını konusunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Çocuklarımız buralarla ilgilenir mi ilgi alanlarını keşfedebiler mi diye düşündük. Bilim Merkezimizi tamamlayıp hizmete açarak çocukların kendilerini keşfetmelerine katkı sağladıysak ne mutlu bize” ifadesini kullandı.

cocuklarda-ogreniyor-bizde.jpg

Başkan Saygılı “ Çocuklarımız burada çok güzel şeyler öğreniyorlar. Bizler bile bilediğimiz bir çok şeyi öğreniyoruz. Galaksi uzay sonsuzluk. Bizim bilgilerimiz kısıtlı. Galaksiyi keşfediyorlar, yıldızları öğreniyorlar. Ayın en önemli görevlerinden birisinin dünyayı korumak olduğunu öğrendik. Bütün bunları çocuklarımızın öğrenmesine vesile olabiliyorsak, çocuklarımızı bilime yönlendirebiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

nternette-bulduklarina-dokunma-firsati-veriyoruz.jpg

İNTERNETTE BULDUKLARINA DOKUNMA FIRSATI VERİYORUZ

Başkan Saygılı “Çocuklarımızın bilim merkezine geldiklerinde sordukları şeylere şaşıyoruz. Bilim merkezimizde çocuklarımıza; internette buldukları bilgilere dokunma fırsatı veriyoruz. Eğitim guruplarımız var. Çocuklarımız yaş guruplarına göre geziyorlar. Çocuklarımızın hangi alanda ilgisi daha yoğunsa o alanda daha fazla vakit geçiriyor. Çocuklarımızın halkımızın ilgisi yoğun. Dış vilayetlerden de ilgi son derece yoğun. Buda bizleri mutlu ediyor. Bugüne kadar 250 okul gurubunda 10 bin 126 öğrenci bilim merkezimizi ziyaret etti. 3 bin civarında da normal ziyaretçimiz oldu” dedi.

internette-bulduklarina-dokunma-firsati-veriyoruzzz.jpg

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.