Kırıkkale’de 6 milyon çiçek toprakla buluşturuldu

Kırıkkale’de 6 milyon çiçek toprakla buluşturuldu
Kırıkkale Belediyesi bünyesinde hizmet veren serada yeni yıl ile birlikte İlkbahar hazırlıkları da başladı. Bitkilendirme çalışmaları ile farklı farklı çiçekler yeni yılın bahar aylarına hazırlanıyor.

ÇOK FONKSİYONLU SERA

Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehir genelinde yürüttüğü bitkilendirme ve çimlendirme çalışmalarında kullandığı bitkiler, kendi serasında üretiliyor. Bitkilendirme çalışmaları kapsamında kullanılacak tüm gerekli materyal temini, üretimi ve yetiştirilmesi, bitkilerin bakım ve budanması, depolanması, alanlara dağıtımı gibi işler de bizzat Kırıkkale Belediyesi Bünyesinde ki sera tarafından gerçekleştiriliyor.

ekipler-devamlilik-sagliyor.png

EKİPLER DEVAMLILIK SAĞLIYOR

Serada görev yapan ekipler Kırıkkale Belediyesi sorumluluğundaki her türlü aktif ve pasif yeşil alan; millet bahçesi, mesire alanı, park, ağaçlandırma sahaları, refüj ve kavşak düzenlemeleri vb. alanlarla ilgili gerekli toprak tesviye, bitkilendirme, çim ekimi, peyzaj, koruma ve temizlik işlerini yaparak veya yaptırarak yeşil alanların devamlılığını sağlıyor.

ok-fonksiyonlu-sera.png

BAHAR ÇALIŞMALARI ŞİMDİDEN BAŞLADI

Kırıkkale Belediyesi çalışmalarını şehir genelindeki 88 adet park, 1 milyon 439 bin metre kare alandaki park ve mesire alanında, ağaçlandırma alanlarında, yol kenarları ve orta refujlarda çalışmalarını yürütüyor. Geçtiğimiz yıl kapasitesi artırılan Sera da ise hanımların ürettikleri rengarenk çiçekler toprakla buluşuyor. Yeni yılın girmesi ile birlikte Sera’da yeni yılın bahar ayları için de çalışmalara ekiplerce başlandı. Kırıkkale Belediyesi ekipleri son 4 yılda 6 milyon 764 adet mevsimlik çiçeği toprakla buluşturarak Kırıkkale’yi renkli bir görüntüye kavuşturdu.

bahar-calismalari-simdiden-basladi.png

Bu haber toplam 279 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.