Kodla oyna projesi

Kodla oyna projesi
Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu Öğretmenlerinden Sümeyra Dilsiz tarafından ortağı olan Yıldız Demirel ve Kamiran Çakara nın kuruculuğunu yaptığı 10 Türk 2 Azeri ortak ile yürütülen “Kodla Oyna “ eTwinning...

Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu Öğretmenlerinden Sümeyra Dilsiz tarafından ortağı olan Yıldız Demirel ve Kamiran Çakara nın kuruculuğunu yaptığı 10 Türk 2 Azeri ortak ile yürütülen “Kodla Oyna “ eTwinning projesi kasım ayında başladı.

YENİ NESLE TANITILIYOR

Proje ile ilgili bilgiler veren Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu öğretmeni Sümeyra Dilsiz "Asıl amacı geleceğin dili kodlamayı öğretmektir. Unutulmaya yüz tutmuş kültürel miraslarımız,el sanatları ve çocukların geleceğine yön verecek olan algoritma-kodlama çalışmalarını aşamalı olarak müfredattaki konularla da paralel tutularak,oyunlarla eğlenerek eğlenirkende öğrenerek ,yeni nesle tanıtmak. Böylece unutulmaya yüz tutmuş kanaviçe, filografi gibi el sanatları geleceğin algoritma ve kodlama dili ile yeniden hayat bulmasını sağlamayı amaçlamaktadır" diye konuştu.

ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öğrencilerin filografi ustasından eğitim alarak ileri-geri ve döngüsel kavramlarını öğrendiklerini belirten Dilsiz "Bununla ilgili Anneler gününde çok güzel filografi ile çalışmalar yapıp hediye ettiler. Hama boncukları, piksel çalışmalar ,çeşitli temalardan oluşan dijital oyunlar,robotlu-robotsuz algoritma, ortak işbirliği içerisinde daha pek çok etkinlikler yaptık ve 21.yüzyılın medya okur yazarlığı  teknolojiyi öğrencilerimizin doğru kullanmalarına katkı sağladık. Etkinliklerimize QR kodu ekleyerek medya okuryazarlığını pekiştirdik".

AZERBAYCAN DAN TÜRKİYE YE

"Final ürünü olan ,Azerbaycan dan Türkiye ye tarihi,sanatsal,kültürel ve yöresel zenginliklerimizi tanıtan muhteşem bir haritadan kutu oyunu hazırladık. “Gez Kodla Oyna”adlı kutu oyunumuzun hikayesini yazıp öğrencilerimizin yapmış olduğu maskot robotlarla kodladık. Tüm imkanları kullanarak 5 tane hazırladığımız oyun matlarını 500 ün üzerinde öğretmen ve ebeveynlere mail göndererek daha fazla çocuklara ulaşmayı hedefledik.Ve bu şekilde projemizi sonlandırdık. En baştan en sona bütün etkinliklerde her ortak özveriyle çalıştı.Projede özellikle kurucularıma ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emeğini hiçbir zaman esirgemeyen okul müdürüm Hatice Özdemir e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.