Ahılı köyünde bu müze herkesi hayran bırakıyor

Ahılı köyünde bu müze herkesi hayran bırakıyor
 İnternet Editörü
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Hüseyin Demirbilek'in uzun yıllar boyunca biriktirdiği ve Ahılı İlkokulu'nda sergilediği antika ürünlerden oluşan sergiyi gezdi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

Vali Makas, sergide yer alan eski ev eşyaları, el sanatları ve tarım aletlerini inceleyerek Demirbilek'ten ürünler hakkında bilgi aldı. Demirbilek'in antika ürünlere olan tutkusunu ve bu koleksiyonu oluşturmak için harcadığı emeği takdir eden Vali Makas, "Hüseyin Bey'in bu kıymetli çalışması, geçmişimizi geleceğe taşımak için önemli bir katkıdır. Bu eserler, Kırıkkale'nin tarihi ve kültürü açısından da büyük önem taşımaktadır." dedi.

ahili-koyunde-bu-muze-herkesi-hayran-birakiyor2.jpg

ESKİMEYEN EŞYALAR BURADA YER ALIYOR

Vali Makas, serginin bir müzeye dönüştürülmesi fikrini de olumlu karşıladı. Bu konuda gerekli desteği sağlayacağını belirten Vali Makas, "Bu eserlerin daha geniş kitlelerle buluşması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu. Hüseyin Demirbilek ise Vali Makas'ın ziyaretinden ve ilgisinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ahili-koyunde-bu-muze-herkesi-hayran-birakiyor4.jpg

YILLARA TANIKLIK EDEN EŞYALAR BULUNUYOR

Demirbilek, "Bu eserleri toplamak için yıllarca emek harcadım. Amacım, geçmişimizi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmaktı. Sayın Valimiz'in desteğiyle bu serginin bir müzeye dönüştürülmesini ümit ediyorum." dedi. Demirbilek, “Biriktirdiğimiz bu eşyaları köyümüzün okulunda sergilemeye başladık. Burası adeta tarih dolu bir köy müzesine dönüştü. Burada bulunan eşyalara ben gözüm gibi bakıyorum. Çok geçmiş yıllara tanıklık eden eşyalar bulunuyor. Şehrimizin bürokratlarından Allah razı olsun. Buraya gelerek bizlere her zaman destek oluyorlar. Okulun kapalı olduğu dönemlerde ziyaretçilerimiz buraya geleceği zaman bizlerle iletişime geçiyor.”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.