Kırıkkale’de kadınların hayatı sanata yansıdı

Kırıkkale’de kadınların hayatı sanata yansıdı
 Muhabir
Eğitim ve öğretim alanında önemli çalışmalara imza atan Yenimahalle Şehit Ali Tonga Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle anlamlı bir sergiye imza attı.

Öğrencilerin elleriyle hayat bulan resimlerle, kadınların verdikleri mücadelelere vurgu yapıldı.

RESİM SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Eğitim ve öğretim alanında önemli çalışmalara imza atan Yenimahalle Şehit Ali Tonga Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir sergiyle farkındalık yarattı. Öğrencilerin el emeği göz nuru resimlerle hayat verdiği sergi, kadınların tarih boyunca verdikleri mücadelelere ve elde ettikleri başarılara ışık tuttu. Podium Avm’de gerçekleştirilen serginin açılışına Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Şube Müdürü Ali Güder ve öğrenciler katıldı.

kirikkalede-kadinlarin-hayati-sanata-yansidi2.jpg

RENKLİ VE HEYECANLI GÖRÜNTÜLER

Aydın, çalışmaları dolayısıyla öğrencileri tebrik etti. Açılışa Şube Müdür Ali Güder de eşlik etti. Aydın, açılış konuşmasında öğrencilerin emeklerini ve özgün bakış açılarını öven sözler sarf etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemini vurgulayan Aydın, kadınların toplumda her alanda daha fazla yer almaları gerektiğini dile getirdi.

kirikkalede-kadinlarin-hayati-sanata-yansidi4.jpg

SANATSAL BAKIŞ AÇISI OLUŞTURULDU

Sergide, kadınların eğitim, bilim, sanat, spor ve siyaset gibi farklı alanlarda gösterdikleri başarıları anlatan resimler yer aldı. Resimler, kadınların karşılaştığı zorluklara ve mücadelelerine dair de mesajlar içeriyordu. Sergiyi gezen ziyaretçiler, öğrencilerin sanatsal bakış açılarını ve özgün yorumlarını takdir ettiler.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR DENEYİM OLDU

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel düzenlediği sergi, kadınların toplumdaki rolüne dair farkındalık yaratmayı ve kadınların güçlenmesini desteklemeyi amaçladı. Sergi, öğrencilerin sanatsal becerilerini geliştirmeleri ve özgün bakış açılarını ifade etmeleri açısından da önemli bir deneyim oldu.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.