Müfit Can Saçıntı’nın Kırıkkale hikayesi

Müfit Can Saçıntı’nın Kırıkkale hikayesi
 İnternet Editörü
Babasının mesleği nedeniyle 7 yaşına kadar Kırıkkale’de büyüyen ve film sektörünün önemli isimleri arasında yer alan yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı, 70’li yıllarda Kırıkkale’de kurduğu hayallerin bugün gerçeğini yaşadığını söyledi.

YAŞANTIYI SORGULAMAK GEREK

"Mandıra Filozofu", "Yengen ve Şengen", "Yaşamak Güzel Şey", "Babamın Ceketi" ile Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle zor koşullarda çekilen "Maskeler de Düşer" filmlerine imza atan ve ömrünün çocukluk yıllarının unutulmaz dönemlerini Kırıkkale’de yaşayan Saçıntı, sinema sektörü ve yaşantısından bazı kesitlerini sosyal medyada yaptığı canlı yayında anlattı. Hayatta pek çok şeyin hızlı şekilde değiştiğine değinen Saçıntı, bazı düşünce kalıplarının çok çabuk değişmediğine dikkat çekti. İnsanların hayatı çok hızlı yaşadığını söyleyen Saçıntı, bu hızlı yaşamın arasında insanların bazı şeyleri sorgulamadığını vurgu yaptı.

mufit-can-sacintinin-kirikkale-hikayesi-2.jpg

İNSANLAR HAYATI HIZLI YAŞIYOR

Kendisinin her şeye karşı olmadığını, yaşanan olaylara sadece farklı açılardan baktığını dile getiren Saçıntı, “Günlük yaşantımızda çoğu şeyi sorguluyorum. Sol kolumuza taktığımız saatten, giydiğimiz elbiseye kadar her şeyin bir sebebi var. İnsanlar neden ve niçin sorusunu sorgulamadan evine aldığı eşyaların sayısı o kadar fazla ki neredeyse çıldırma noktasında. Bunların hepsinin bir kotası olmalıdır diye düşünüyorum. Benim bakış açıma göre bazı şeyleri sorguladığım için Türkiye’de değil, dünya genelinde çoğu şeyin gözden geçirilmesi ve değişmesi lazım diye düşünüyorum” dedi.

mufit-can-sacintinin-kirikkale-hikayesi-6.jpg

KIRIKKALE ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

Saçıntı, “Kırıkkale çok güzide bir şehir. Çocukluk yıllarımda bu şehirde kurduğum hayallerin bugün gerçeğini yaşıyorum. Hayal ettiğimden daha iyi yerde olduğumu düşünüyorum. Babam askeriyede sinemeden sorumluydu. Ev sahibimizin oğlu Saray sinemasında makinistti. İlk sinemayla Kırıkkale’de tanıştım ve bugün buralara geldim.”

TÜRK SİNEMASI FARKLI ALANLARDA BAŞARILI

Sinema filmlerinde komedinin çok tutuğuna yönelik bir algı olduğunu söyleyen Saçıntı, insanlar kendi hayatlarından bir kesintiyi hangi filmde görürse ona daha çok ilgi gösterdiğine vurgu yaptı. Ticari ve dünyaya satmak için bir film yapmanın da ayrı bir kıstası olduğunu söyleyen Saçıntı, “Türk sinemasında kişisel başarılarımız pek çok alanda ama onu bir türlü sürdürülebilir yapamıyoruz ve bunu kurumsallaştıramıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1060 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.