Öğrenciler hem gezdi hem öğrendi

Öğrenciler hem gezdi hem öğrendi
Kırıkkale'de AR-GE birimi tarafından yürütülen "Küçük Kaşifler Projesi" kapsamında, Hasan Ali Yücel ilkokulu öğrencileri, kentin Eğitim Tarihi Müzesi'ne bir gezi düzenledi.

GEÇMİŞE YOLCULUK YAPTILAR

Heyecan ve merak dolu bu geziye katılan minik öğrenciler, müzede yer alan tarihi eserleri keşfetmenin keyfini yaşadılar. Gezi sırasında, müze rehberleri öğrencilere müzenin tarihi ve önemi hakkında bilgi verdiler. Öğrenciler, geçmişte kullanılan eğitim araç ve gereçleri yakından inceleme fırsatı buldular. Ayrıca, müzede sergilenen eski fotoğraflar ve belgeler aracılığıyla Kırıkkale'nin eğitim geçmişine dair bilgiler edindiler.

tarihigezi.jpg

PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK KEYİF ALDILAR

"Küçük Kaşifler Projesi" kapsamında düzenlenen bu gezi, öğrencilerin geçmişe dair meraklarını uyandırmayı ve onları tarihi eserlerle buluşturmayı amaçlamaktadır. Bu sayede, öğrencilerin hem kültürel bakış açılarını geliştirmeleri hem de tarihe olan ilgilerini artırmaları hedeflenmektedir. Geziden sonra oldukça mutlu olan öğrenciler, müzede gördükleri eserleri ve öğrendikleri bilgileri arkadaşlarıyla paylaşmaktan büyük keyif aldılar. Bu tür gezilerin düzenlenmesinin önemine değinen öğretmenler de, öğrencilerin tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmaları açısından bu tür etkinliklerin oldukça faydalı olduğunu ifade ettiler.

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.