Evi güneş görmeyenler dikkat!

Evi güneş görmeyenler dikkat!
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ‘Tüberküloz Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Tüberkülozdan korunmanın en etkili yolu erken teşhis ve başarılı tedavidir” dedi.

VEREM ENFEKSİYONUNA YOL AÇAR

Ağırtaş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Günümüzde tüberküloz hastalığı, tedavi edilebilir/önlenebilir bir hastalık olduğu halde, halen dünya genelinde en çok ölüme yol açan hastalıklardan biridir. Dünya nüfusunun 4’te biri vücudunda verem mikrobunu taşımakta, Dünya genelinde her yıl yaklaşık 10 milyon kişi verem hastalığına yakalanmakta ve 1,5 milyon insan veremden ölmektedir. Ülkemizde başarıyla yürütülen tüberküloz savaşı sonucu kayıtlı tüberküloz görülme sıklığında, son 10 yıldır yıllık ortalama %5 düşüş görülmektedir. Solunum yoluyla alınan verem mikrobu verem enfeksiyonuna yol açar. Bu, bir hastalık durumu değildir” dedi.

evi-gunes-gormeyenler-dikkat4.jpg

İLAÇLAR ÜCRETSİZ TEMİN EDİLİYOR

“Verem mikrobu, güneş görmeyen ortamlarda havada uzun süre canlı kalabilir. Güneşten gelen ultraviyole ışınları verem mikrobunu kısa sürede öldürür. Bu nedenle hastalar ve hasta temaslıları bulundukları ortamları sık sık havalandırmalıdır. Verem teşhisinde en önemli yöntem balgamda verem mikrobunun mikroskopla araştırılmasıdır. Balgamında mikrop görülen hastalar çevrelerindeki kişilere hastalığı bulaştırır. İlaçlarını düzenli kullanan hastalar başkalarına hastalık bulaştırmaz. Verem tedavisinde kullanılan ilaçlar verem savaşı dispanserlerinde ücretsiz olarak verilmektedir.

evi-gunes-gormeyenler-dikkat2.jpg

HASTALIKTAN KORKMA GEÇ KALMAKTAN KORK!

“Tüberküloz hastalığından korunmada, hastalığın erken tanısının konulması ve hasta kişilerin en kısa sürede etkili tedavisinin yapılması önemlidir. Bu nedenle 2-3 haftadan uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı gibi şikayetleri olan vatandaşlarımızın tüberküloz açısından tetkik edilmesi için verem savaş dispanserine müracaat etmesi gerekmektedir. Tüberkülozdan korunmanın en etkili yolu erken teşhis ve başarılı tedavidir.

Hastalıktan korkma geç kalmaktan kork!

Bu haber toplam 423 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.