Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü uyardı!

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü uyardı!
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından bir görüntülü mesaj yayımlayarak Kırıkkale’deki 30-35 yaş aralığındaki kadınları 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taraması yaptırmaya davet etti.

ÖLÜM SIRALAMASINDA ÜÇÜNCÜ SIRADA

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayımlanan mesajda “Kırıkkale Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Smear polikliniği 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda 1 rahim ağzı kanseri için tarama yapmaktadır. Rahim ağızı kanseri dünyada kadınlarda görülen en sık dördüncü kanser türüdür. Ölüm sıralamasında ise üçüncü sıradadır. Rahim ağzı kanserinde erken teşhisin önemi büyüktür çünkü rahim ağzı kanseri hem önlenebilir hem de erken evrelerinde başarıyla tedavi edilebilir kanser türüdür. En önemli risk faktörü başta HPV olmak üzere cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardır” ifadelerine yer verildi.

KETEM’DE ÜCRETSİZ TARAMA

Açıklamanın devamında “Genelde 30-65 yaş arası tüm kadınlara 5 yılda bir ücretsiz olarak rahim ağızı kanseri taramasını yapmaktayız. Tarama yaptırmak isteyen dadınlar Kırıkkale Fabrikalar Mahallesi 25. Sok. No:3 adresinde bulunan hizmet binası KETEM birimine 08.00-17.00 saatleri arasında randevu alınmasına gerek olmadan başvurabilirler. Tel: 0.318 – 233 98 89 (Eski Tıp Fakültesi Binası). Kadınlarımız uygunluk durumuna göre numune verebilirler. Numune sonucu risk faktörü tespit edilenlerin üst merkezlere sevki tarafımızca yapılmaktadır” denildi.

Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.