Kırıkkale Yeşilay Şubesi bilgilendiriyor

Kırıkkale Yeşilay Şubesi bilgilendiriyor
 İnternet Editörü
Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan bir sivil toplum kuruluşu olarak, Kırıkkale’de toplumu ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak ve bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

KANSER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİLER

“Dünya Kanser Günü “dolayısıyla Kadın Komisyonu Yeşilay Kırıkkale şubesinde etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlik, Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Çalık’ın konuşmaları ve Yeşilay tanıtımı ile başladı. Etkinliğe katılan Kadın Komisyonu Üyeleri ve gönüllülere, şube yönetim kurulu üyesi Aile Hekimi Dr. Savaş Yılmaz, kadınlarda sık rastlanan Rahim Ağzı Kanseri, Meme Kanseri ve Bağırsak Kanseri türleri hakkında eğitim verdi. Kanser tedavisinde hayat kurtarıcı rol üstlenen erken teşhisin büyük önem arz ettiğini dile getiren Yılmaz, kanser taraması için Aile hekimliklerine ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ( KETEM) ‘ne başvurmaları konusunda uyarıda bulundu.

kirikkaleliler-kansere-ve-bagimliliga-karsi-bilgilendirildi2.jpg

YEDAM’DAN ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Etkinlikte ayrıca rehabilitasyon merkezi YEDAM'ın tanıtımı da yapıldı. Bağımlılıkların bireyler ve toplum açısından sosyal ve ekonomik kayıplara yol açtığına dikkat çekilen etkinlikte bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay’ın yürüttüğü çalışmalara değinildi. Türkiye’nin 81 ilinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 107 şubesi ile ücretsiz hizmet sunan YEDAM, 115 numaralı ücretsiz danışmanlık hattı ile Alkol, Tütün, Kumar, Madde, Teknoloji alanında ücretsiz hizmet veren bir rehabilitasyon merkezi olup 12 yaş üstü bağımlı ve bağımlı yakınına hizmet veriyor.

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.