Kırıkkale’de herkes aynı hastalıktan şikayetçi!

Kırıkkale’de herkes aynı hastalıktan şikayetçi!
Kırıkkale’de son günlerde birçok vatandaş aynı hastalık teşhisiyle acil servislere başvuru yapıyor. Ramazan Bayramı’nı hastalıkla geçiren birçok vatandaş, yakalandıkları hastalığa bir anlam veremiyor.

HERKESTE AYNI TEŞHİS

Ramazan Ayı’nın bitmesiyle birlikte birçok vatandaş Ramazan Bayramı sevincini yaşadı. Oruç ayında yavaş olan sindirim sistemi, bayram gelmesiyle birlikte birçok vatandaşın aşırı besin tüketimi sonucu zorluk yaşadı. Mideye yönelik yapılan bu aşırı besin yüklemeleri birbiri ardında çeşitli hastalıklara davetiye çıkarttı. Son günlerde birçok vatandaş mide bulantısı, mide ağrısı, ateş, öksürük, ishal ve halsizlik teşhisi nedeniyle acil servislere başvuru yapıyor.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ UYGULANIYOR

Uzmanlar, bayram boyunca dengesiz tüketilen besinlerden kaynaklı olduğunu tespit ederek vatandaşlara gerekli tedavi yöntemlerini uyguluyor. Diğer bir yandan ise bayramdan önce aynı bu belirtilere sahip hastalıklarla tanışan vatandaşların hastalıkları ise hala etkisini sürdürüyor. Sıcak havanında artmasıyla birlikte kendilerini dışarıya atan vatandaşlar için uzmanlar, kendilerini çok kötü hisseden hastalar için en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiğini ve hem kalabalık ortamlardan kaçınmaları hem de maske takmaları hususunda uyarıyor.

Bu haber toplam 3395 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.