Kırıkkaleli Çölyak hastalarına müjde!

Kırıkkaleli Çölyak hastalarına müjde!
 Muhabir
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de zincir mağazalarda zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale getirildi.

ÖZEL REYONLAR AÇMA ZORUNLULUĞU

Resmi Gazete'de yayımlanan son kararla birlikte, zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale getirildi. Kırıkkale’de de 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren bu kararla birlikte, şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde özel reyonlar açma zorunluluğuyla karşı karşıya kaldı.

UYGULAMA BAŞLADI

Ticaret Bakanlığı, kamuoyundan gelen görüşleri dikkate alarak, perakende ticaretteki ticari ilişkilere yönelik düzenlemeleri içeren bir yönetmelik değişikliği yapmıştı. "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" adı altında 14 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bu değişiklikle beraber, glütensiz ve laktozsuz ürünlere erişim kolaylaştırılarak, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle uygulamaya geçildi.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÖNEMLİ

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda büyük zincir marketlerde glütensiz ürün bulunmaması ve çölyak hastalarının ürünlere ulaşım sorunlarını ilettiklerini belirtti. Beşikçi, yeni yönetmeliğin Resmi Gazete'de duyurulmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, zincir marketlerde glütensiz ürünlerin daha geniş bir şekilde sunulmasının çölyak hastalarının yaşam kalitesini artıracağını vurguladı.

Bu haber toplam 1032 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.