Yeşilay ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden bağımlılık mücadelesi

Yeşilay ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden bağımlılık mücadelesi
 Muhabir
Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Çalık ve beraberinde yönetim kurulu üyesi Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Savaş Yılmaz ve diğer üyeleri ile İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş’ı makamında ziyaret etti.

MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

İl Sağlık Müdürlüğü ziyaretinde, Yeşilay’ın Kırıkkale deki faaliyetleri ve bağımlılıkla mücadelede çalışma ve projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Yeşilay ile İl Sağlık Müdürlüğünün birlikte yürütülebilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Sağlık müdürlüğünün uhdesinde yürütülen, sigara bıraktırma, AMATEM ve huzur köy vb. çalışmaları hakkında bilgiler alındı. Yeşilay’ın tütün, alkol, madde kullanımı, teknoloji ve kumar bağımlılığı ile mücadele de toplumun her kesimine yönelik farkındalık ve önleme faaliyetlerinin olduğunu bu mücadelenin bir kurum yada bir sivil toplum kuruluşuyla yapılamayacağını, ancak toplumun bütün kesimlerinin katkılarıyla başarılı olunabileceğini ifade edildi.

OYUN VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

Ziyarette konuşan Şube Başkanı Çalık, “Bilhassa pandemi döneminde gençlerin oyun ve teknoloji bağımlılığı artmış, yurt dışı kaynaklı bu oyunların içerisine sanal kumar ve bahislerde yerleştirilerek kullanıcılar bağımlı hale getirmeye çalışılmaktadır. Ailelerin bu konuda dikkatli olmaları ve akşamları belli bir saate kadar çocuklarına akıllı telefonları kullanmalarına müsaade etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde hem okul başarısını olumsuz etkileyecek, hem de gençlerin gelişimlerini olumsuz etkileyecek davranış değişikliklerine sebep olabilecektir” dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.