DEMOKRASİ VE ADALET MÜCADELESİ
Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte sendika üyeleri ve emekçiler bayramını kutladı. Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bu alanda; Yüreği aydınlık bir gelecek için çarpanlara, nerede olursa olsun emek, barış, demokrasi ve adalet mücadelesi verenlere selam gönderiyoruz. Selam olsun! Çocuklarına onurlu bir gelecek bırakmak için direnlere! Bugün dünyanın dört bir yanında işçiler, emekçiler, yoksul köylüler, ezilen halklar, yüreği emekten yana atan tüm toplumsal kesimler mücadeleyi, dayanışmayı, birliği alanlara taşıyor!”
MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
“Öncelikle başta 77 1 Mayıs’ı katliamında kaybettiğimiz mücadele arkadaşlarımız olmak üzere bu onurlu mücadelede yaşamını kaybetmiş tüm arkadaşlarımızı, sevgiyle, saygıyla anıyorum. 2025 yılının 1 Mayısına zorlukların, kapitalist barbarlığının saldırılarının ve direnişin arttığı bir zeminde giriyoruz. Tarihin yeni bir kırılma noktasından geçiyoruz. İşçi sınıfı ve ezilenlerin yüzyıllardır verdiği mücadele ile yaratılan temel hak ve özgürlükler birer birer ortadan kaldırılıyor. Kadın ve emek karşıtı politikalar, değerler hâkim kılınmak isteniyor.
Kapitalizmin aşırı kar hırsı ekolojik yıkımla sonuçlanıyor, savaş ve talan politikalarıyla doğa yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyor. Her geçen gün daha fazla işçi, daha fazla emekçi, daha fazla genç, daha fazla kadın, iş güvencesiz, hakları ellerinden alınmış bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor” ifadesinde bulundular.