Sıcaklarda anız yangınlarına dikkat!

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte tarla ve orman yangınlarına karşı çiftçileri ve vatandaşları uyardı.

ÜRÜNLERİ HİÇ OLMASIN

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte tarla ve orman yangınlarına karşı çiftçileri ve vatandaşları uyardı. Başkan Öztürk, en küçük bir dikkatsizliğin büyük felaketlere yol açabileceğini belirterek, yangın riskine karşı herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

CEZAİ YAPTIRIM UYGULANIYOR

Tarım makinelerinden çıkan kıvılcımlar, sigara izmaritleri, anız yakılması ve kontrolsüz ateşlerin ciddi tehlike oluşturduğunu ifade eden Öztürk, alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı: Biçerdöver ve tarım makinelerinin bakımı düzenli yapılmalı, Tarlalarda ve yol kenarlarında sigara içilmemeli, izmarit atılmamalı, Anız yakmak kesinlikle yasaktır ve ağır cezai yaptırımları bulunmaktadır,

ÖNLEMLERİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ

Açık alanda ateş yakılmamalı, zorunlu durumlarda gerekli güvenlik tedbirleri alınmalı, Yangın anında vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi aranmalıdır. Öztürk açıklamasında, “Tarlalarımızın, ormanlarımızın ve emeğimizin kül olmaması için hep birlikte dikkatli olmalı, önlemleri elden bırakmamalıyız. Unutmayalım, yangınla mücadelenin en etkili yolu yangını çıkmadan önlemektir” dedi. Başkan Orhan Öztürk, tüm çiftçilere bol ve bereketli, aynı zamanda kazasız bir hasat sezonu temennisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri