DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENİYOR
İl Müdürlüğü denetim ekipleri, et ve et ürünleri satışı yapan işletmelere yönelik kapsamlı denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Gerçekleştirilen denetimlerde iş yerlerinin hijyen durumu, etlerin uygun koşullarda muhafaza edilip edilmediği, satışa sunulan ürünlerin izlenebilirliği ile kullanılan alet ve ekipmanların temizliği detaylı bir şekilde inceleniyor.
DENETİMLER ARTIRILDI
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasının en önemli öncelikleri olduğunu belirtti. Müdür Ateş, “Bayram dönemlerinde et ve et ürünlerine olan talep artıyor.
Bu nedenle işletmelerde hijyen ve ürün güvenliği konusundaki denetimlerimizi artırdık. Amacımız, halk sağlığını tehdit edebilecek riskleri en aza indirerek vatandaşlarımıza gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri ürünler sunmaktır.” dedi. Kurban Bayramı öncesi ve süresince denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Ateş, tüm kasap ve et ürünü satış yerlerinin mevzuata uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.