Kırıkkaleli Zeynep’ten Türkiye dördüncülüğü

Kırıkkaleli Zeynep’ten Türkiye dördüncülüğü
 Muhabir
Antalya'da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası tamamlandı. Kırıkkale’yi temsilen yarışmaya katılan Zeynep Gökdemir, 8 yaş kategorisinde Türkiye dördüncüsü oldu.

KIRIKKALE İÇİN ÖNEMLİ BAŞARI

Antalya'da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası tamamlandı. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye'nin 81 ilinden ve KKTC'den yaklaşık 2 bin 500 sporcu yarıştı. TSF Başkanı Gülkız Tulay, şampiyonanın kapanış ve ödül töreninde yaptığı konulmada, dereceye giren sporcuları kutlayarak, Türk satrancında başarı çıtasını yükseldiğini söyledi.

kirikkaleli-zeynep-gururlandirdi1.jpg

SATRANCA OLAN İLGİ ARTIYOR

Antalya'daki organizasyonun Avrupa'nın en büyük katılımlı şampiyonalarından biri olduğunun altını çizen Tulay, "Altyapıya yaptığımız yatırımlar, birbiri ardına hayata geçirdiğimiz projeler, çalışmalarımız ülkemizde yediden yetmişe herkesin satranca olan sevgisini besliyor, büyütüyor. Uluslararası turnuvalarda elde ettiğimiz başarılar, Türk satrancının satranç dünyasında artık önemli bir yeri olduğu gerçeğine işaret ediyor."

KIZLAR KATEGORİSİNDE BAŞARI

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, “Şampiyonada, Türkiye’nin 81 ilinden ve KKTC’den 2 bin 500’ü aşkın sporcu şampiyonluk için hamle yaptı. 22 sporcuyla katıldığımız turnuvada ilimiz adına yarışan Zeynep Gökdemir 8 yaş kızlar kategorisinde Türkiye 4. olarak Milli Takım'a girmeye hak kazanmıştır. Sporcumuzu tebrik eder başarılarının devamını dileriz” dedi.

Bu haber toplam 710 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.