Kırıkkaleliler hangi takımı tutuyor? Kırıkkale hangi takımlı?

Kırıkkaleliler hangi takımı tutuyor? Kırıkkale hangi takımlı?
 Muhabir
Kırıkkaleliler hangi takımı tutuyor? Kırıkkale halkı hangi takımlı? Bunları hiç merak ettiniz mi? Yapılan anket sonucunda Kırıkkale halkı sizce hangi takımlı çıktı? İşte bütün detaylar haberimizde..

TARAFTARLAR MERAK EDİYOR

Yaşadığınız şehirde bulunan taraftarlar en çok hangi takımı tutuyor hiç merak ettiniz mi? Türkiye genelinde hangi il hangi takımı desteklediğine yönelik anket yapıldı. 50 bin kişinin katıldığı ankette Kırıkkale’de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kırıkkale dahil Türkiye’nin bütün bölgelerini kapsayan ve futbol taraftarlarını yakından ilgilendiren bir anket yapıldı.

taraftarlar-merak-ediyor-001.png

ANKET HARİTASI PAYLAŞILDI

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan taraftarlık anketinde "Taraftar olduğunuz takım hangisi?" sorusuna verilen yanıtlar arasında Galatasaray ilk sırada yer aldı. 81 ilin 60'ında Galatasaray en çok desteklenen takım olurken, sarı-kırmızılıları 17 ildeki birincilikle Fenerbahçe takip etti. socıos.com Türkiye tarafından yapılan anketin Türkiye genelinde taraftarlık anket haritası paylaşıldı.

KIRIKKALE’NİN ORADIN DİKKAT ÇEKTİ

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı ankette, 81 ilin Kırıkkale dahil 60'ında Galatasaraylı taraftarlar çoğunlukta yer aldı. Kırıkkale’de bulunan taraftarların yüzde 59,4’ünün Galatasaray taraftarı olduğu ankette yer aldı. Sarı-kırmızılıları 17 ildeki birincilikle Fenerbahçe takip etti- Beşiktaş, sadece Iğdır'da diğer takımları geçerek birincilik aldı. Yüzde 87,7 rekor oran ile Trabzon'da birinci olan Trabzonspor, Türkiye'de en yüksek oranda kendi şehrinde desteklenen takım oldu- Yüzde 70,9 oranla Trabzonsporlu taraftarlar kendilerini en fanatik olarak tanımladı.

EN FANATİK TRABZONSPORLULAR

50 bine yakın futbolseverin soruları yanıtladığı anket, bugüne kadar yapılan futbol araştırmaları arasında en geniş katılımlı bilimsel araştırma yöntemi oldu. Ankete katılan taraftarlar arasında "Takım tutma tercihinizi hangi faktörler etkiledi?" sorusuna taraftarların yarısı "Hiç kimse." yanıtı verdi. Taraftarların yüzde 29,4'ü takım tutma tercihlerinde aile içindeki bireylerin etkili olduğunu işaretlerken, arkadaş çevresi diyenler yüzde 8,8 ile üçüncü sırada yer aldı. Ankete katılan taraftarlar arasında "Taraftarlık seviyenize 1-5 arası puan verseniz hangisi olurdunuz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 65,6’sı 5'i işaretledi.

en-fanatik-trabzonsporlular.png

EN ÇOK TAKİP EDİLEN SAYFA TWİTTER OLDU

"Dört büyükler" arasında 5 puanı en fazla işaretleyenler yüzde 70,9 oranla Trabzonsporlu taraftarlar oldu. Bordo-mavilileri yüzde 65,9 ile Galatasaraylı taraftarlar takip ederken, Fenerbahçeli taraftarlar yüzde 65,3 ile üçüncü sırada yer aldı. Taraftarlık seviyelerine 1-5 arasındaki puanlamada 5 veren Beşiktaşlıların oranı ise yüzde 63,7 olarak araştırma raporu sonuçlarına yansıdı. Futbolseverlerin en fazla takip ettiği sosyal medya platformu Twitter oldu. Katılımcıların yüzde 40,8'inin takip ettiği Twitter'ı yüzde 24 ile Facebook, yüzde 21 ile Instagram izledi. YouTube tercihini ilk sıraya yazanların oranı ise yüzde 8’de kaldı.

"Maç izlerken ne yaparsın?" sorusuna "Sosyal medyaya bakarım." diyen taraftarların oranı ise yüzde 34,4 olarak rapora yansıdı.

Bu haber toplam 2387 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.