Alper Gezeravcı, Kırıkkale'de minik astronotla buluştu

 Muhabir
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Kırıkkale Bilim Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Gezeravcı'yı yüzlerce çocuk coşkuyla karşıladı. Gezeravcı, burada astronot kıyafeti giyen minik Aymira Uslu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Gezeravcı, çocuklara uzaydaki deneyimlerini anlatan bir sunum yaptı. Sunumda uzay istasyonu, mikro yer çekimi ve uzay yürüyüşü gibi konularda bilgiler verdi.

alper-gezeravci-kirikkale.jpg

Çocuklar da Gezeravcı'ya uzay ve astronotluk ile ilgili birçok soru sordu. Sunumun ardından Gezeravcı, çocuklarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Astronot kıyafeti giyen minik Aymira Uslu da Gezeravcı ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

alper-gezeravci-2.jpg

ÇOCUKLAR İÇİN UNUTULMAZ BİR GÜN

Gezeravcı, ziyarette yaptığı açıklamada, "Çocuklarla buluşmaktan ve onlara uzayı anlatmaktan büyük keyif aldım. Onların gözlerindeki ışıltı ve heyecan beni de heyecanlandırdı. Umarım bu ziyaret, uzaya ve bilime olan ilgilerini daha da artırmıştır." dedi. Bilim Merkezi yetkilileri, "Alper Gezeravcı'yı merkezimizde ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu ziyaret, çocuklarımız için unutulmaz bir deneyim oldu. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.